A treia săptămână a perioadei de transferuri a consemnat 48 de mutări, cele mai multe, zece la număr, fiind trecute în dreptul echipei SCM Piteşti. Gruparea antrenată din această iarnă de Nicolae Dică a adus cinci jucători care au evoluat în tur la conjudeţenele din serie, Atletic Bradu şi Dinicu Golescu, printre care se află şi experimentatul atacant Ciprian Tănasă. Alţi doi nou-veniţi la gruparea piteşteană, Deaconescu şi Roşoagă, au evoluat în tur în Liga 2.

Internaţional de tineret în poarta Luceafărului Oradea

O altă echipă care a transferat un număr mare de jucători a fost Luceafărul Oradea. Gruparea din seria a V-a a Ligii 3 a înregimentat opt de jucători din Liga I şi Liga 2, printre care s-a numărat şi timişoreanul Eduard Pap (foto, jos), internaţional Under 21 al României, care a fost folosit de ACS Poli în trei meciuri din actuala ediţie a primului eşalon.

Burkinabezul Salif Nogo şi Marius Feher au lăsat Metalul Reşiţa pentru gruparea orădeană, la fel ca şi golgeterul liderului seriei a doua a ligii secunde, Sergiu Arnăutu.

Şi-au adus portar campion în Malta

La capitolul transferuri inedite figurează nou promovata Cetate Deva. Devenii l-au repatriat pe Andrei Cobliş (foto, dreapta), un "uriaş" de 2,02 metri, care a evoluat în ultimele 18 luni în Malta.

În sezonul 2014-2015, Cobliş a contribuit la promovarea în Liga a II-a malteză a echipei San Gwann. Din vara anului trecut, tânărul portar de 26 de ani a făcut saltul în primul eşalon din Malta, acolo unde a fost transferat de nou promovata Pembroke Athleta.

Din returul actualei ediţii de campionat a Ligii 3, Cobliş va apăra buturile echipei Cetate Deva, după ce a apărat ultima dată în România la Metaloglobus Bucureşti.

Au legitimat un antrenor-jucător din Liga a IV-a

Pentru partea a doua a sezonului, CS Tunari şi-a propus să întrerupă seria negativă din tur, în care nu a obţinut nicio victorie, ci doar două egaluri, ocupând ultima poziţie în clasamentul seriei a doua din Liga 3. Pentru a întări compartimentul ofensiv, gruparea ilfoveană a apelat la serviciile lui Nelu Bucă, 31 de ani neîmpliniţi, cel care în prima parte a sezonului a fost antrenor-jucător la Unirea Brânceni, vicecampioana turului Ligii a IV-a Teleorman.

Fost atacant la Dinamo II la începutul acestui deceniu, pentru care a marcat atunci de 13 ori, Bucă a condus echipa din Brânceni până în 16-imile Cupei României, acolo unde a fost eliminată de Astra.

Liga Elitelor Under 19 se reia pe 2 aprilie

Departamentul Competiţii reaminteşte cluburilor afiliate datele oficiale la care competiţiile interne organizate de Federaţia Română de Fotbal vor fi reluate. Acestea sunt:

– Liga 2: 27 februarie 2016
– Liga 3: 5 martie  2016
Juniori Liga Elitelor U19: 2 aprilie 2016
– Juniori Liga Elitelor U17 şi campionatele naţionale A și B: 12 martie 2016
– Fotbal feminin: 13 martie 2016

Iată transferurile înregistrate la Departamentul Competiţii al FRF, în primele trei săptămâni ale perioadei oficiale:

transferurile săptămânii 26-29 ianuarie 2016
transferurile săptămânii 1-5 februarie 2016
transferurile săptămânii 8-12 februarie 2016