Superbet, compania de tech & entertainment cu una dintre cele mai pronunțate ascensiuni remarcate în industria pariurilor sportive din Europa Centrală și de Est, va fi sponsorul primului eșalon de fotbal feminin din România, începând cu sezonul 2023/2024.

Sezonul care va începe promite să fie mai spectaculos și competitiv prin implementarea, în premieră, a unui sistem competițional cu 8 cluburi, iar Superbet își asumă rolul de partener al Federației Române de Fotbal, pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc.

Parteneriatul încheiat astăzi va fi valabil pentru minimum patru sezoane, perioadă în care Superbet va fi și “naming sponsor” al competiției. Astfel, Liga 1 Feminin devine SuperLiga Feminină.

Acordul strategic dintre FRF și Superbet  va reprezenta mai mult decât un parteneriat de branding. Astfel, Superbet va valorifica avantajul tehnologic al companiei, precum și capacitatea de a inova în marketing și comunicare, pentru a crește profilul competițional al SuperLigii Feminine, implementând bune practici deprinse din cele mai prolifice competiții fotbalistice feminine din Europa.

Odată cu sezonul 2023/2024, fotbalul feminin din România face un pas important pentru creșterea calității competițiilor interne și mai ales la nivelul primei ligi, odată cu implementarea unui sistem de licențiere și a unui nou sistem competițional. Superbet s-a dovedit de-a lungul timpului un partener de încredere al fotbalului românesc, iar colaborarea noastră în ce privește viitoarea Superligă Feminină confirmă și consolidează pașii pe care i-am făcut în ultimii ani pentru a crește vizibilitatea, calitatea și atractivitatea fotbalului feminin românesc. În același timp, prezența  Superbet arată potențialul enorm din fotbalul feminin, potențial pe care sunt încrezător că-l putem valorifica împreună”, a declarat Răzvan Burleanu, președinte Federația Română de Fotbal.

„Este momentul ideal ca fotbalul feminin să aibă o voce mai puternică. Privim acest parteneriat ca un demers de incluziune, precum și o dovadă de respect pentru munca depusă și pasiunea de care dau dovadă jucătoarele din SuperLiga Feminină. Alături de FRF intenționăm să creștem profilul competițional al diviziei de elită a fotbalului feminin din România, pentru a atrage mai mulți iubitori de sport către acest campionat și a oferi oportunitatea unor noi generații de fete să își îndeplinească visul de a juca fotbal profesionist”, a precizat Andrei Stan, Manager Sponsorizări și Evenimente, Superbet.

În urma implementării, pentru prima dată în istorie, a sistemului de licențiere, 8 echipe se vor duela pentru titlul de campioană a României, totul într-un cadru profesionist, beneficiind de o infrastructură corelată cu spectacolul pe care îl promite noul sezon.

Echipele care vor concura în sezonul 2023/2024 sunt: ACS Banat Girls Reșița, ACS Ladies Târgu Mureș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, AS FC Universitatea Cluj, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, CSM Alexandria, Farul Constanța și Politehnica Timișoara.

  • Cele 8 echipe participante în competiție vor juca tur-retur, rezultând un total de 14 meciuri.
  • La finalul returului, primele 4 echipe clasate se vor califica în play-off, iar următoarele 4 clasate se vor califica în play-out.
  • Atât meciurile din play-off, cât și cele din play-out se vor disputa în sistem tur-retur, de câte 2 ori, rezultând 12 meciuri.
  • În total, se vor disputa 26 partide în sezonul 2023/2024.

Fotbalul feminin – noul fenomen sportiv global 

Acordul încheiat între FRF și Superbet vine la scurt timp după încheierea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, competiție care a realizat, în acest an, cele mai bune audiențe din istoria existenței sale. FIFA Women’s World Cup™ a fost câștigat de Spania, care în finală a învins, la limită, selecționata Angliei.

Printre starurile fotbalului feminin mondial, găsim jucătoare care sunt apreciate de zeci de milioane de fani, precum Jenni Hermoso, Samantha Kerr, Alexia Putellas sau Lena Oberdorf.

La nivel național, cele mai urmărite campionate de fotbal feminin din lume sunt în Anglia, Statele Unite ale Americii, Spania, Germania, Japonia, Franța și Australia.

DESPRE SUPERBET GROUP

Fondat în anul 2008, Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România. De asemenea, grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia și Polonia.

În acționariatul grupului se află și gigantul american Blackstone, cel mai mare fond de investiții din lume, care a realizat, în 2019, o investiție strategică minoritară în valoare de 175 milioane Euro.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și singura companie românească premiată de patru ori în cadrul Central & Eastern European Gaming Conference cu trofeul de excelență în regiune – Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est.

Cea mai influentă publicație a industriei global de profil, EGR (eGaming Review), a plasat Superbet Group pe locul 11 global în cadrul topului EGR Power 50 din anul 2022.