La începutul acestei săptămâni, Școala Federală de Antrenori a organizat un modul practic la Centrul de Fotbal Buftea. Dacă până acum cursanții au asistat la lecții teoretice și practice, au luat notițe și au pus întrebări, de data aceasta a fost rândul lor să pășească în iarbă. Și să dea indicațiile.
 
Fiecare dintre cursanți a primit pe loc o temă, a avut un sfert de oră pentru a pregăti un miniantrenament pentru colegii de curs care au devenit jucători și au fost nevoiți să pună în practică toate cerințele.
 
După fiecare miniantrenament a existat o discuție condusă de coordonatorii cursului, în cadrul căreia fiecare candidat și-a făcut analiza, a răspuns la întrebările colegilor și a primit diferite sugestii din partea lor și a coordonatorilor.
 
Deși fiecare antrenor a primit o notă, care va conta la calcularea notei finale, fiind evaluat pentru antrenamentul pe care l-a organizat, dar și pentru implicare și pentru contribuțiile aduse în activitatea colegilor săi, accentul s-a pus pe învățare. Principalul scop a fost ca toți antrenorii să schimbe experiențe între ei și să progreseze cu ajutorul analizei propriului comportament și datorită feedback-ului primit de la coordonatorii cursului.
 
”S-a ținut cont de modalitatea în care antrenorul își explică antrenamentul înainte de a intra pe teren, de activitățile alese pentru ședința de pregătire și de punerea în practică a acestora. Le mulțumim antrenorilor pentru efortul depus, de a rezista la mai bine de cinci ore de antrenament pe zi”, a declarat Dan Apolzan, șeful Școlii Federale de Antrenori.
 

► GALERIE FOTO

 

Cursul va continua cu un nou modul practic în perioada 18-20 mai, când invitat la una din lecții va fi Massimo Lucchesi, consultant tehnic și autor a numeroase cărți de specialitate, precum și director al site-urilor allenatore.net și soccersolutions.net.  
 
Pe lângă ziua dedicată lui Lucchesi, cursanții vor avea din nou de pregătit, după un model asemănător, împărțiți pe grupe, un antrenament întreg pornind de la analiza video a unei echipe.