Președintele CCA, Kyros Vassaras, împreună cu vicepreședintele Alexandru Deaconu și Cristian Nica și Edward Dumitrescu, foști „asistenți” și actuali membri CCA, le-au pregătit oficialilor de joc o serie de analize și teste video în care au analizat diferite situații de joc din actualul sezon. De asemenea, celor prezenți în sală le-au fost prezentate și metode specifice de antrenament pentru pregătirea lor zilnică.

„Este foarte important pentru mine să am în permanență un dialog cu arbitrii, să îi țin la curent și să le împărtășesc concluziile mele cu privire la anumite decizii, atât corecte, cât și mai puțin inspirate, pe care aceștia le iau pe durata campionatului. Din acest motiv, am decis să organizăm, pe lângă seminarul din vară, și întâlniri cu grupuri mai mici de arbitri, mai eficiente, în care să ne concentrăm atenția asupra unor meciuri, unor faze și decizii specifice. Mă bucur că în cadrul acestor întâlniri putem vorbi deschis și putem realiza o analiză pertinentă, benefică pentru dezvoltarea fiecărui arbitru în parte și a arbitrajului românesc în general”, a explicat președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras.

Întâlnirea de la Casa Fotbalului a fost una dintre cele pe care președintele CCA le organizează lunar cu grupuri restrânse de arbitri în care este analizată evoluția acestora cu scopul de a îmbunătăți calitatea arbitrajului. În luna octombrie, și o parte dintre „centralii” din Liga 1 au participat la o astfel de întâlnire.