UEFA a anunțat vineri, 23 aprilie, modificări în organizarea partidelor de la turneul final din această vară: Munchen a fost confirmat ca oraș-gazdă cu minimum 14.500 de spectatori în tribune, partidele programate la Bilbao se vor juca la Sevilla, iar cele de la Dublin au fost mutate la Sankt Petersburg și Londra.

Comitetul Executiv UEFA, întrunit vineri prin intermediul videoconferinței, a fost informat cu privire la decizia autorităților locale din Munchen privind organizarea partidelor de la EURO 2020 cu minimum 14.500 de spectatori în tribune. Orașul a fost, așadar, confirmat în calitate de gazdă a turneului.

În cadrul ședinței au fost luate decizii privind meciurile ce urmau să se dispute în alte două orașe, Bilbao și Dublin:

  • Cele patru partide programate la Bilbao (trei din grupa E și o optime de finală) se vor juca pe Estadio La Cartuja din Sevilla, în plan fiind ocuparea stadionului într-o proporție de 30%. În urma deciziilor autorităților locale din Bilbao devenise clar faptul că prezența fanilor pe stadion era improbabilă, astfel că, împreună cu Federația Spaniolă de Fotbal, UEFA a propus ca meciurile să fie mutate pe un alt stadion din Spania.
  • Cele trei partide din grupa E programate inițial la Dublin vor fi mutate la Sankt Petersburg, gazdă pentru alte trei jocuri din grupa B și pentru un sfert de finală.
  • Optimea de finală programată inițial la Dublin va avea loc la Londra, pe stadionul Wembley.

„Am lucrat îndeaproape cu federațiile din țările-gazdă și cu autoritățile locale pentru a asigura un mediu sigur și, în același timp, o sărbătoare cu ocazia meciurilor de la EURO. Sunt fericit că vom putea primi spectatori pe toate stadioanele pentru a ne bucura de meciurile echipelor naționale pe întreg continentul.

UEFA dorește să își exprime aprecierea și recunoștința față de orașele Bilbao și Dublin, ambele fiind luate în considerare pentru organizarea viitoarelor evenimente UEFA, față de guvernele din Spania și Irlanda, și toate persoanele implicate în proiect la nivel local pentru dedicarea lor, profesionialismul și eforturile depuse pe durata ultimilor ani. Mulțumirile UEFA se îndreaptă și către Federația de Fotbal din Irlanda și pentru staff-ul acesteia pentru foarte buna colaborare”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Čeferin.

Toate biletele puse la dispoziție pentru meciurile programate inițial la Bilbao și Dublin vor fi anulate, iar cumpărătorilor le va fi rambursată suma plătită.

Mai multe detalii privind biletele la meciurile mutate la Londra, Sankt Petersburg și Sevilla vor fi comunicate prin intermediul platformei EURO2020.com/tickets și pe adresa de e-mail a cumpărătorilor de bilete.

Cei care cumpăraseră bilete la partidele de la Bilbao și Dublin vor avea prioritate la startul noului proces de vânzare a biletelor în noile locații.