România va juca pe 10 iunie contra Franței, pe Stade de France, în deschiderea Campionatului European. O premieră! Pe 15 iunie va juca împotriva Elveției, pe Parc des Princes, și pe 19 iunie în fața Albaniei, la Lyon.
 
GRUPA A GRUPA B GRUPA C
1. FRANȚA 1. ANGLIA 1. GERMANIA
2. ROMÂNIA 2. RUSIA 2. UCRAINA
3. ALBANIA 3. ȚARA GALILOR 3. POLONIA
4. ELVEȚIA 4. SLOVACIA 4. IRLANDA DE NORD
     
GRUPA D GRUPA E GRUPA F
1. SPANIA 1. BELGIA 1. PORTUGALIA
2. CEHIA 2. ITALIA 2. ISLANDA
3. TURCIA 3. IRLANDA 3. AUSTRIA
4. 4. SUEDIA 4. UNGARIA
 
 
Ora 19:05 / Evenimentul începe cu un moment artistic, urmat de intervenția lui David Guetta, cel care i-a invitat pe toți fanii să contribuie la întregistrarea imnului oficial al competiției prin intermediul unei aplicații. Mai sunt câteva minute până la startul tragerii la sorți.
Foto: uefa.com
 
Ora 18:30 / Organizatorii au pregătit condiții sporite de securitate la tragerea la sorți: control cu detectoare de metale, acces auto restricționat, iar persoanele care participă la eveniment pot părăsi clădirea doar la finalul tragerii.
 
Ora 18:15 / Buni prieteni, selecționerul României, Anghel Iordănescu, și cel al Portugaliei, Fernando Santos, s-au felicitat pentru calificare și și-au urat succes înaintea tragerii la sorți. Fernando Santos era antrenorul Greciei când elenii i-au învins pe ”tricolori” în barajul pentru Campionatul Mondial din 2014.
 
Ora 18:00 / Gazdele tragerii la sorți, olandezul Ruud Gullit și francezul Bixente Lizarazu, sunt pregătite pentru evenimentul care începe într-o oră/
Foto: uefa.com
 
Ora 17:30 / Delegația României, condusă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, se îndreaptă spre Palais des Congrès din Paris, acolo unde, începând cu ora 19:00, are loc tragerea la sorți a grupelor EURO 2016. 
 
Ora 16:00 / Au mai rămas trei ore până la tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de anul viitor.
Foto: uefa.com
 
Ora 15:30 / Înainte ca invitații să sosească la Palais des Congrès din Paris, să facem o recapitulare a campaniei de calificare a României, cât ai număra (descrescător) de la 10 la 1:
 
▪ 10 meciuri din 10 au jucat Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore în preliminariile EURO 2016, fiind singurii ”tricolori” integraliști
▪ 9 este numărul partidelor disputate de ”tricolori” în noul mandat al lui Anghel Iordănescu: 4 victorii, 5 remize
▪ 8 jucători au înscris pentru România în preliminariile EURO 2016 (Marica, Rusescu, Stancu, Papp, Keșeru, Hoban, Budescu, Maxim) 
▪ 7 a fost poziția cea mai înaltă ocupată de România în clasamentul FIFA anul acesta, în luna august
▪ 6 goluri a marcat România în repriza secundă a meciurilor din preliminarii, reușite care i-au adus 7 din cele 20 de puncte
▪ 5 ”tricolori” au debutat la Echipa Națională în preliminariile EURO 2016: Prepeliță, Enache, Andone, Budescu și Alibec 
▪ 4 prezențe la Campionatul European (1984, 1996, 2000, 2008) avea România înainte de calificarea la EURO 2016
▪ 3 ”duble” au înscris jucătorii Echipei Naționale în drumul spre EURO: Bogdan Stancu (contra Finlandei), Paul Papp (contra Irlandei de Nord) și Constantin Budescu (în Insulele Feroe) 
▪ 2 goluri a încasat România în grupa de calificare la turneul final, fiind echipa cu cea mai bună defensivă 
▪ 1 sfert de finală a jucat România la Campionatele Europene, în 2000, cea mai bună performanță la EURO

 

Evenimentul va fi prezentat de doi foști campioni europeni, francezul Bixente Lizarazu (97 de selecții, câștigător al EURO 2000, foto stânga) și olandezul Ruud Gullit (66 de selecții, câștigător al EURO 1988, foto jos). 
 
Invitați de onoare, cei care vor efectua tragerea la sorți sunt, de asemenea, câștigători ai trofeului suprem în Europa: Oliver Bierhoff (70 de selecții pentru Germania, câștigător al EURO 1996), David Trezeguet (59 de selecții pentru Franța, câștigător al EURO 2000), Angelos Charisteas (88 de selecții pentru Grecia, câștigător al EURO 2004) și Antonin Panenka (59 de selecții pentru Cehia, câștigător al EURO 1976).
 
 
Cele 24 de reprezentative participante la EURO 2016 au fost împărțite în patru urne. Franța, în calitate de țară gazdă, a fost repartizată automat pe prima poziție a grupei A. 
 
Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, ROMÂNIA, Slovacia, Ungaria
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord
 
La tragerea la sorți ce va fi transmisă live în România la Dolce Sport, mai întâi vor fi extrase și repartizate, pe rând, în grupe, de la B la F, selecționatele din prima urnă. 
 
Se va trece apoi la extragerea echipelor din urna a 4-a, repartizate în ordine de la A la F, pe o poziție care, de asemenea, va fi trasă la sorți. Aceeași procedură va fi repetată și în cazul reprezentativelor din urnele a treia, respectiv a doua.
 

VEZI PREZENTAREA POSIBILILOR ADVERSARI DIN:

URNA 1URNA 2URNA 4