UPDATE: Semifinalele trase la sorți sunt Dinamo – FC Steaua București, ASA Tg. Mureș – CFR Cluj
 
În urna A au mai rămas doar două echipe, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj. În urma tragerii la sorţi, gruparea din Târgu Mureş a fost desemnată ca gazdă a meciului tur al acestei semifinale. 
 
A fost extrasă o echipă din urna A care a fost introdusă alături de Dinamo într-o urnă separată din care s-a decis echipa gazdă din acest prim duel al semifinalelor Cupei României. Conform tragerii la sorţi, Dinamo a fost desemnată gazdă în prima manşă, adversară în semifinale urmând a fi FC Steaua București.
 
Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur. Prima manşă va avea loc în intervalul 1-3 martie, iar returul în intervalul 19-21 aprilie.
 
Foto: Mediafax
 

 

38 de trofee, 56 de finale

FC Steaua București
– A câștigat de 22 de ori Cupa României
– A mai jucat de 8 ori finala competiției
– Ultimul trofeu: 2015, ”U” Cluj – FC Steaua București 0-3
– Adversari în actuala ediție: ”U” Cluj 1-0 (șaisprezecimi), FCM Baia Mare 1-1, 4-1 la 11 m (optimi), FC Viitorul 1-0 (sferturi)
 
ASA Tg. Mureș
– Cea mai bună performanță în Cupa României: sferturi de finală (2014-2015)
– Adversari în actuala ediție: Bucovina Pojorâta 4-1 (șaisprezecimi), SC Bacău 1-0 (optimi), ACS Poli Timișoara 1-1, 7-6 la 11 m (sferturi)
 
CFR Cluj
– A câștigat de 3 ori Cupa României
– A mai jucat o finală în competiție
– Ultimul trofeu: 2010, CFR Cluj – FC Vaslui 0-0, 5-4 la 11 m
– Adversari în actuala ediție: CS Balotești 1-0 după prelungiri (șaisprezecimi), FC Viitorul II 1-0 (optimi), CSMS Iași 2-1 (sferturi)
 
Dinamo
– A câștigat de 13 ori Cupa României
– A mai jucat de 9 ori finala competiției
– Ultimul trofeu: 2012, Rapid – Dinamo 0-1
– Adversari în actuala ediție: Dacia Unirea Brăila 3-2 (șaisprezecimi), Pandurii 3-2 (optimi), Astra Giurgiu 2-1 (sferturi)

 
Tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, ediția 2015-2016, are loc azi, 12 ianuarie 2016, de la ora 12:00, în sala "Nicolae Dobrin" a Casei Fotbalului.
 
În această fază a competiţiei s-au calificat patru echipe, toate din Liga I: ASA Târgu Mureş, CFR Cluj, Dinamo Bucureşti şi FC Steaua Bucureşti. Conform articolului 30.6 din ROAF, acestea vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.
 
Jocurile din cadrul semifinalelor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:
 
URNA A
1. SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA
2. AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ
3. FC CFR 1907 CLUJ SA
 
URNA B
1. DINAMO 1948 SA
 
Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Prima manşă este programată pe data de 2 martie, iar a doua se va disputa pe 20 aprilie.
 
Dacă, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj.
 
Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile articolului 30.9 din ROAF. Astfel, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute până la prima repriză a prelungirilor.
 
Dacă egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a câştigătorului jocului, stabilite de IFAB prin “Legile jocului”.
 
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).
 
Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.