Instalat, în această vară, ca antrenor principal la Zimbru Chişinău, Ştefan Stoica (48 de ani) a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei de seniori a Moldovei după ce demisia depusă de Alexandru Curteian a fost acceptată de conducerea federaţiei din ţara vecină.

Preşedintele Federaţiei Moldovene de Fotbal, Pavel Cebanu, a anunţat că Ştefan Stoica se va ocupa de destinele echipei naţionale până la finalul actualelor preliminarii ale EURO 2016. Naţionala de seniori a Moldovei face parte din grupa G, alături de Austria, Rusia, Suedia, Montenegru şi Liechtenstein şi în care ocupă ultimul loc, cu doar două puncte.

Naţionala Under 21 este antrenată tot de un român

Tehnicianul român se va ocupa în contiuare şi de Zimbru Chişinău, echipă care este lider în Divizia Naţională, la golaveraj, după opt etape disputate. Gruparea din capitala Moldovei împarte primul loc cu Dacia, ambele echipe având câte 19 puncte.

De notat că şi naţionala Under 21 a Moldovei este condusă de un antrenor român, în persoana lui Dănuţ Oprea (43 de ani), numit în funcţie în luna august a acestui an.

Conferința de presă de prezentare a lui Ştefan Stoica în calitatea de selecționer a Moldovei va avea loc marți, 22 septembrie 2015, la sediul FMF, începând cu ora 10:00

Foto: FC Zimbru