Întâlnirea a avut loc vineri, 22 ianuarie, în ziua în care Comitetul Executiv al UEFA a fost programat pentru o nouă sesiune de discuții.
 
”S-a stabilit că nu vor fi organizate alegeri pentru președinția UEFA până când nu se vor finaliza toate procedurile TAS referitoare la situația domnului Michel Platini. Comitetul Executiv al UEFA a decis să țină cont de dreptul domnului Platini de a se apăra în fața instanțelor sportive”, a precizat secretarul general al FRF, Radu Vișan, care a completat: ”Totuși, s-a propus ca în situația în care procedurile la TAS vor dura mai mult de câteva luni să se declanșeze alegeri pentru președinția UEFA”.
 
”Conducerea fotbalului european va fi asigurată de Comitetul Executiv și Administrația UEFA, iar dacă domnul Gianni Infantino va deveni președinte FIFA, atunci va fi numit un nou secretar general UEFA până la alegerea unui nou președinte sau până la revenirea în funcție a domnului Platini”, a adăugat secretarul general al FRF.
 
La întâlnirea conducătorilor federațiilor din Europa, Gianni Infantino și-a prezentat programul de candidatură la președinția FIFA. Noul conducător al forului mondial va fi ales pe 26 februarie 2016, cu ocazia desfășurării la Zurich a Congresului Extraordinar FIFA.
 
”Am transmis clar la UEFA mesajul nostru de susținere pentru candidatura domnului Infantino, reiterând public argumentele care au fundamentat decizia noastră. Rămânem constanți în susținerea viziunii  și strategiei bazate pe valori împărtășite de noi”, a punctat președintele FRF, Răzvan Burleanu. 
 
Decizia susținerii lui Gianni Infantino a fost supusă la vot și aprobată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.
 

COMUNICATUL UEFA CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT