În aceasta fază vor evolua cele 37 de echipe calificate din primul tur plus alte cinci grupări care au evoluat în sezonul trecut al Ligii a III-a. Cele 42 de echipe rezultate au fost împerecheate în 21 de meciuri eliminatorii al căror program este disponibil în format electronic mai jos: PROGRAMUL TURULUI AL DOILEA AL CUPEI ROMÂNIEI, EDIŢIA 2015-2016.

Conform articolului 30, alineat 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, dacă egalitatea persistă, la lovituri de departajare de la punctul de pedeapsă.

Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Pentru turul al doilea al Cupei României, baremurile de arbitraj sunt nete și vor fi în cuantum de:
– Arbitru: 340 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): 300 RON fiecare
– Total: 940 RON

În conformitate cu articolul 31, alineat 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, la jocurile din Liga I, Liga a 2-a, și Liga a 3-a, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională), pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină a FRF.

Asociațiile județene de fotbal, respectiv, Asociația Municipală de Fotbal București, sunt obligate să comunice prin fax la FRF – Direcția Competiții (021/302.91.93) rezultatele jocurilor din faza a doua, în termen de 24 ore de la terminarea meciurilor.

Turul al treilea al Cupei României, la care vor participa cele 21 de echipe calificate din faza a doua, plus 31 echipe (restul de echipe rămase din Liga a III-a), este programată să aibă loc miercuri 12.08.2015, ora 17.30.