Membrii ai staffului tehnic de la loturile naționale au făcut cunoștință cu WYSCOUT, noul program de monitorizare a jucătorilor ce va fi implementat  începând cu această primăvară.

În acest sens, pentru creșterea performanței jucătorilor, antrenorii de la prima reprezentativă, cea U21, cele de juniori, dar și cea feminină vor folosi programul Wyscout, un program integrat în activitatea celor mai importante naționale și echipe de club din lume. Mirel Albon și staff-ul său de la selecționata feminină au lipsit de la prezentare, fiind în Turcia, la turneul Turkish Women’s Cup.

Reprezentanții firmei din Italia, Paolo Ghiglione, Global Sales & Marketing Director, și Vitaly Solovyov, Account Manager, au venit la Casa Fotbalului marți, 4 martie, unde au prezentat modul de lucru cu platforma Wyscout și care sunt beneficiile acesteia.

În viitorul apropiat, toate datele privind jucătorii de la loturi vor putea fi disponibile și pentru cluburile de care aceștia aparțin.

“Wyscout este o platformă care ne ajută mai mult în urmărirea jucătorilor, dar și a adversarilor. Astfel, FRF și echipa națională s-au alăturat celor mai importante naționale și echipe de club din lume care folosesc acest sistem”
Cosmin Contra, selecționer România