Cursurile au debutat în aprilie, cu ocazia găzduirii de către România a Turneului UEFA de Dezvoltare dedicat reprezentativelor feminine Under 16. Atunci, 20 de foste și actuale jucătoare de fotbal, sub îndrumarea reprezentanților UEFA, Monika Staab, instructor tehnic, și Egils Truselis, observator tehnic, au luat parte atât la lecții teoretice, în sala de curs de la Mogoșoaia, cât și la lecții practice, pe terenul Centrului de Fotbal Buftea.
 
Pentru al doilea modul al cursului, ce se desfășoară la Cluj-Napoca, printre instructori se numără reprezentanți ai Școlii Federale de Antrenori și ai Federației Române de Fotbal, Dan Apolzan, Zoltan Kovac, Sandu Tăbîrcă, Ilie Drăgan, selecționerul echipei naționale de fotbal feminin, Mirel Albon, și preparatorul fizic al Centrului de Excelență ”Tricolor11” Târgu Mureș, Vlad Țăranu. 
 
În primele zile, temele principale abordate în sala de curs a Universității Bogdan Vodă au fost legate de lucrul cu copiii și juniorii, metode și conținut adaptate fiecărei categorii de vârstă. Partea practică a cursului are loc pe terenul Fotbal Club Ardealul.
 
Proiectul îndeplinește obiectivul specific 3.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Dezvoltarea fotbalului feminin”, având în planul de acțiuni ”Încurajarea femeilor să participe la programele de antrenorat și arbitraj”.