Sâmbătă, 20 mai 2017, va avea loc prima Conferință Națională de Psihologie Sportivă din România, organizată de SPORT PSY 1, Asociația de Coaching și Psihologie Sportivă și Smart PSI – Asociația pentru Dezvoltarea Psihologiei, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Evenimentul va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas, din București, începând cu ora 09:30.

La conferință, alături de psihologi, sunt invitate să participe nume consacrate ale sportului românesc, ale instituțiilor și asociațiilor de profil: ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, Răzvan Burleanu – Președintele Federației Române de Fotbal -, Mihai Covaliu – Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român -, Laura Badea – Președintele Federației Române de Scrimă -, Ștefan Săndulache – Director Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București-, Christoph Daum – Selecționerul Echipei Naționale de Fotbal a României-, Daniela Hiera – Director Executiv al Colegiului Psihologilor din România – , ph.D. Irina Holdevici – profesor universitar -, ph. D Tudorel Butoi – profesor universitar -, Howard Dell – Medaliat olimpic și speaker motivațional, Sandu Tăbîrcă – Coordonator al loturilor naționale de juniori în cadrul FRF, Silviu Ioniță – Președintele Asociației de Coaching și Psihologie Sportivă, Mental Coach al Echipei Naționale de Fotbal și alții.

Evenimentul se adresează psihologilor interesați de perspectiva unei formări acreditate de Colegiul Psihologilor în domeniul psihologiei sportive, sportivilor care doresc să afle mai multe despre antrenamentul mental și despre instrumentele psihologice de susținere a performanței pe care le pot folosi pentru atingerea succesului, antrenorilor și părinților care doresc să afle mai multe despre testele și programele psihologice, dezvoltate de Sport Psy 1, care se pot aplica pentru identificarea timpurie a talentelor și a viitorilor performeri.

Totodată, în cadrul Conferinței, sportivi celebri vor împărtăși celor prezenți episoade din experiența proprie pe partea de pregătire mentală și emoțională.

“Suntem mândri de fiecare dată când sportivii români câștigă medalii sau obțin performanțe notabile. Știm că nu e simplu, că este un proces constant si dificil ce implică multă muncă, însă pare că ne scapă uneori ceva din formula exactă a succesului și ne frustrăm cu toții când «România pierde». Această formulă a reușitei chiar există și este individualizată. Mult simplificat, pregătirea mentală este unul din cei patru piloni ai antrenamentului total (pe lângă pregătirea fizică, tehnică și tactică), cunoscută și drept mental coaching. Până relativ recent, acest domeniu a fost ignorat în țara noastră, chiar dacă în străinătate este un domeniu recunoscut si integrat in activitatea sportivilor ce practică sport individual sau de echipă. Sperăm ca prin această conferință, ca și prin acțiunile noastre și serviciile pe care le oferim, să conștientizăm sportivii, antrenorii, părinții, persoanele care conduc destinele unor cluburi sau federații sportive de importanța pregătirii mentale în atingerea performanței sportive”, a declarat Silviu Ioniță, Președintele Asociației de Coaching și Psihologie Sportivă, Mental Coach al Echipei Naționale de Fotbal a României.

Organizarea “Conferinței Naționale de Psihologie Sportivă” reprezintă rezultatul ultimilor ani de muncă și, totodată, un efort important de profesionalizare a domeniului psihologiei sportive în România. Prin acest eveniment, organizatorii doresc să atragă atenția asupra necesității și importanței cooperării profesioniștilor din sport cu specialiștii psihologi în vederea susținerii performanței sportive în țara noastră.

Intrarea se face pe bază de înscriere, contra cost. Pentru jurnaliști, intrarea este liberă pe baza unei confirmări de participare, până vineri, 19.05.2017, la adresa de e-mail psiholog.silviuionita@gmail.com.

Programul actualizat al evenimentului se regăsește atașat și la adresa: http://www.sportpsy1.ro/conferinta/.

Pentru interviuri, informații suplimentare, persoană de contact: Silviu Ioniță, telefon 0743 183 453.

Despre SPORT PSY 1

Sport Psy 1 este singura firmă din România care oferă servicii profesioniste de psihologie sportivă, adresându-se atât celor care practică sporturi individuale și de echipă, cât și echipelor sportive, federațiilor și cluburilor. SPORT PSY 1 sprijină sportivii în atingerea marii performanțe prin Programe Personalizate de Antrenament Mental și Emotional, îi susține pentru a depăși momente dificile (accidentări, adaptarea dificilă, scăderea motivației, etc.) și pentru a reveni la forma sportivă de vârf. SPORT PSY 1, la nivelul echipelor sportive, oferă consultanță de specialitate antrenorilor pentru a-și înțelege și potența mai bine jucătorii, motivațional și comportamental, prin programe de dezvoltare a Coeziunii de Echipă, Leadership, Managementului Comunicării și Conflictelor, stimularea Spiritului de Luptător și crearea Mentalității de Învingător.

Despre Asociația de Coaching și Psihologie Sportivă

Asociația a fost înființată în anul 2015, pornind de la nevoile particulare de profesionalizare și de creștere a domeniului psihologiei sportive. Asociația va derula începând cu această toamnă un program profesionist de Formare pentru psihologi în acest domeniu, acreditat de Colegiul Psihologilor, precum si workshopuri de pregătire practică în domeniul psihologiei sportive.

Despre Smart Psi

Asociația pentru dezvoltarea psihologiei – SMART PSI își propune ca scop desfășurarea activităților psihologice de cercetare –dezvoltare precum și activități de formare, training-uri, consiliere, psihoterapie, precum și orice altă activitate în condițiile legii; cooptarea de membri aderenți, precum și atragerea unor parteneriate publice sau private în domeniu, cu sau fără finanțare, pentru realizarea obiectivelor sale.
Asociația organizează cursuri de formare profesională, organizează conferințe, simpozioane, alte manifestări cu caracter științific și profesional în domeniu, elaborează și implementează proiecte de dezvoltare în domeniu, aplicații practice, asigură editarea, publicarea și distribuirea de lucrări în domeniu, elaborează articole și înființează publicații de specialitate, elaborează proiecte cu sau fără finanțare în vederea promovării psihologiei aplicate, a metodelor și tehnicilor de evaluare și asistență psihologică în domeniu.