Răzvan Burleanu, președintele FRF și membru în Consiliul FIFA, a fost invitat să participe la conferința inaugurală a președinților și secretarilor generali ai federațiilor membre ale Confederației Asiatice de Fotbal (AFC), în Tașkent, Uzbekistan, în perioada 7-8 octombrie.

Găzduită de Asociația de Fotbal din Uzbekistan, conferința va fi de deschisă de președintele FIFA, Gianni Infantino, urmat de președintele CONCACAF, Victor Montagliani, care va oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra managementului fotbalului la nivel mondial. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, va vorbi despre importanța documentelor strategice în cadrul unei federații sportive.

Vor mai lua cuvântul Datuk Seri Windsor John, secretar general al AFC, Kanya Keomany, membru în Consiliul FIFA și secretar general al Federației de Fotbal din Laos, Lamia Bahaian, vicepreședinte a Federației Saudite de Fotbal, și Tsuneyasu Miyamoto, secretar general al Asociației de Fotbal din Japonia.

Pe listă se mai află și alte subiecte de interes pentru dezvoltarea sustenabilă a fotbalului asiatic și exemple de bune practici, conferința dorindu-se a realiza o consolidare a capabilităților structurilor de conducere a fotbalului din zona AFC.