Vineri, 30 iunie, a avut loc la Atena, Adunarea Generală a Federației de Fotbal din Grecia, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, în calitatea sa de membru în Comitetul Executiv UEFA, a fost prezent la eveniment.

“Este o mare plăcere pentru mine să stau în fața dumneavoastră la Adunarea Generală a Federației Elene de Fotbal, în calitate de reprezentant UEFA și membru european al Consiliului FIFA. Grecia este o sursă de inspirație din multe motive, iar unul dintre ele, fără îndoială, este influența sa profundă asupra sportului. Nu numai că Grecia este locul de naștere al mișcării olimpice, dar și-a lăsat o amprentă de neșters cu unul dintre cele mai remarcabile momente din istoria sportului nostru iubit: EURO 2004. Dorința mea sinceră este să văd atât Grecia, cât și România participând la UEFA EURO de anul viitor, în Germania, în 2024.

Până atunci și în doar 10 luni de acum înainte, Grecia va găzdui două finale ale competițiilor UEFA de cluburi. Pe 16 august 2023, toate privirile vor fi ațintite pe stadionul Georgios Karaiskakis pentru Supercupa Europei: Manchester City – Sevilla. Apoi, pe 29 mai 2024, atenția se va îndrepta către Stadionul AEK pentru finala UEFA Conference League. Această decizie a fost luată în urmă cu doar două zile de Comitetul Executiv al UEFA, în cadrul întâlnirii sale de la Nyon. Sunt sigur că vă veți ridica la înălțime!

Înainte de a încheia, aș dori să abordez o chestiune despre care știu că are o importanță capitală pentru Federația Elenă de Fotbal. Planurile pentru un centru național de antrenament de fotbal, care își propune să unească echipele naționale elene într-o singură unitate comună, sunt în curs de desfășurare. Vă pot confirma că aceste planuri vor fi prezentate la viitoarea reuniune a Comitetului UEFA HatTrick de la Belgrad, pe 4 octombrie 2023, cu intenția de a asigura finanțare din programul HatTrick al UEFA. Sunt ferm convins că acest proiect remarcabil vă va oferi un impuls extraordinar și va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea continuă a fotbalului în țară” a fost o parte din discursul pe care președintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a susținut în fața celor prezenți la eveniment..