Rezultatele publicate în bilanțurile contabile depuse la Ministerul Finanțelor sunt determinate exclusiv de reglementările contabile în vigoare care ne obligă să prezentăm veniturile în anul în care acestea sunt realizate și nu în anul în care acestea sunt încasate.

Astfel, deși veniturile aferente calificării la EURO 2016 au fost încasate efectiv de FRF în anul 2016, aceste venituri trebuiau înregistrate și au fost înregistrate în contabilitate în anul 2015, deoarece calificarea s-a obținut în noiembrie 2015. În același timp, o mare parte a costurilor aferente participării la EURO 2016 a fost realizată în anul 2016 (anul desfășurării turneului final), deci în anul 2016 au fost înregistrate aceste costuri, fapt ce a condus la pierderea contabilă.

Raportările interne către membrii afiliați iau în considerare un cont de profit și pierderi bazat pe fluxul de numerar (cash flow accounting) care diferă ca mod de prezentare de bilanțurile contabile depuse la Ministerul de Finanțe. Conform bilanțurilor contabile depuse de Federația Română de Fotbal la Ministerul Finanțelor, în anul 2015 FRF a avut un profit contabil de 24.138.370 lei, iar în anul 2016 o pierdere contabilă de 23.794.042 lei. Rezultă că în cei doi ani cumulați FRF a avut un excedent de 344.328 lei.

Federația Română de Fotbal aduce anual la bugetele Statului aproape 1 milion de euro prin plata taxelor, contribuțiilor și a TVA , fără a utiliza nicio sumă din banii alocați sportului românesc de Guvernul Romaniei.

Legat de depunerea acestor bilanțuri contabile fără votul Adunării Generale, legea prevede ca termen de depunere a situațiilor financiare pe anul 2016 data de 30 aprilie. Rezultatul votului din Adunarea Generală care va avea loc pe 27 mai va fi depus până la 31 mai pentru a completa pachetul situațiilor financiare.

Situațiile financiare FRF sunt auditate din 2014 de firma Deloitte Audit și raportul acestora poate fi consultat de membrii afiliați pentru a înțelege mai bine aceste situații financiare.

Departamentul Financiar al Federației Române de Fotbal