Referitor la discuțiile apărute în spațiul public în legătură cu regulamentul privind meciul de baraj pentru promovarea în Liga 1, facem următoarele precizări.

Prin Decizia din data de 3 august 2016, Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal a decis cu unanimitate de voturi aprobarea sistemului de promovare-retrogradare pentru Campionatul Național Liga a 2-a, ediția 2016-2017 astfel: promovează în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 și 2, urmând ca echipa clasată pe locul al 3-lea să dispute baraj în două manșe tur-retur cu echipa clasată pe locul 12 în Liga 1.
Această decizie a fost publicată pe frf.ro. DETALII AICI!

Ulterior, Comitetul Executiv al FRF din data de 26 august 2016 a decis aprobarea deciziei Comitetului de Urgență mai sus menționată. DETALII AICI!

Ambele decizii au fost aduse la cunoștință tuturor celor interesați prin publicarea pe site-ul www.frf.ro, comunicare ce are valoare de comunicare oficială în conformitate cu prevederile statutului Federație Române de Fotbal.

În concluzie, nu există nicio chestiune neclară cu privire la echipele care urmează a desfășura jocul de baraj pentru participarea în Liga 1 în sezonul viitor.

Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal