În a doua etapă a turneului care are loc în Slovenia, la Beltinci, Olimpia a învins pe WFC Ekonomist (Muntenegru) cu scorul de 6-1. Adversara echipei noastre a reuşit să ţină poarta închisă până în minutul 39, după care a urmat un final de repriză de vis pentru clujence, care au punctat de patru ori la rând.

Debut cu gol la doar 16 ani

Aflată la debutul la Olimpia, junioarea Loredana Popa (16 ani) a deschis scorul în minutul 39, pentru ca, după nici 60 de secunde, Nedić să-şi înscrie un autogol şi să ducă scorul la 2-0 pentru Olimpia. În prelungirile primei reprize, Corduneanu (45+1) şi Andreea Voicu (45+3) şi-au trecut numele pe lista marcatorilor şi, la pauză, Olimpia a intrat cu un avantaj de patru goluri.

Repriza secundă a adus golul de onoare al echipei din Muntenegru, reuşit de Bojat, în minutul 59. Intrată pe teren în minutul 70, cea mai bună marcatoare a sezonului trecut al Superligii din România, Lunca a bifat o dublă (73, 81) şi a stabilit scorul final la 6-1.

Olimpia se poate califica în 16-imi şi cu un egal

În celălalt meci al grupei, Pomurje a câştigat la limită duelul cu Pärnu, scor 2-1, după ce echipa estoniană a condus până în minutul 84. După aceste rezultate, Olimpia şi Pomurje împart fotoliul de lider, cu acelaşi număr de puncte, dar departajate de golaveraj, care este favorabil româncelor.

Ultima etapă a turneului găzduit la Beltinci va avea loc duminică, atunci când Pomurje va întâlni la Beltinci pe Olimpia Cluj şi Ekonomist se va duela la Lendava cu Pärnu, ambele partide urmând a începe de la ora 17:00 (ora României). Pentru a câştiga grupa şi a se califica în 16-imile Ligii Campionilor, clujencele au nevoie de cel puţin un egal în meciul cu reprezentanta Sloveniei.

Iată şi echipa folosită joi de Olimpia:

12 Ganea – 2 Corduneanu, 3 Meluţă (14 Lunca 70), 4 Bortan (cpt.), 6 Giurgiu, 7 L. Popa (18 Dinescu 46), 8 Vătafu, 9 Ciolacu (88 Tărăşilă 65), 10 Voicu, 11 Bătea, 22 Olar. Rezerve nefolosite: 1 Boandă – 15 Desmerean, 17 Carp, 24 Havriştiuc

Foto: Olimpia Cluj