În perioada 12-17 septembrie, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, în sala "Nicolae Dobrin", se va desfăşura primul modul al cursurilor pentru obţinerea licenţei UEFA B. Cei 45 de participanţi fac parte din a doua serie de aspiranţi la obţinerea acestei licenţe, în prima serie participând 55 de candidaţi.

Cursurile vor cuprinde teme variate de la lecţii de leadership şi dinamică de grup, până la psihologie pentru antrenori şi rolul antrenorului de copii şi juniori. Nu vor lipsi lecţiile video, care vor cuprinde informaţii despre pregătirea juniorilor de la Ajax Amsterdam. Lista lectorilor care vor participa la aceste cursuri îi cuprinde pe Gabriel Manu, Christine Cioboată, Lucian Vişcoţel, Alexandru Deaconu, Cornel Jurcă, Vlad Ungureanu şi Sandu Tăbârcă.

Ultimii doi vor prezenta, în patru părţi, materialul intitulat “Viziune cu privire la formarea copiilor și juniorilor” care reprezintă un document-cadru cu rolul de a fixa liniile directoare, de a prezenta direcția în care Federația Română de Fotbal consideră că trebuie să avanseze fotbalul nostru de copii și juniori.

Printre cursanţi se numără atât foşti fotbalişti, cât şi jucători în activitate, cum ar fi Adrian Mutu, Tiberiu Bălan, Epaminonda Nicu, Vasile Olariu, Gabriel Paraschiv sau internaţionalul de fotbal pe plajă Raj Cărăuleanu. Lista cursanţilor este disponibilă în format electronic: LISTA FINALĂ A CANDIDAŢILOR ADMIŞI LA CURSUL PENTRU OBŢINEREA LICENŢEI B UEFA