Vineri, 4 septembrie, în tribunele Groupama Arena din Budapesta vor fi prezenți o parte din jucătorii care s-au aflat în lotul ”tricolorilor” în campania de calificare la EURO 1984 și la turneul final, dar și membri ai staff-ului din acea perioadă. 
 
Majoritatea invitaților vor ajunge la Budapesta cu charter-ul Echipei Naționale care decolează mâine, 2 septembrie. La Budapesta, grupul se va completa cu invitații care au dorit să se deplaseze în altă modalitate și se va alătura delegației oficiale a României până pe 5 septembrie.
 
Au confirmat prezența: Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Helmut Duckadam, Romulus Gabor, Ion Geolgău, Alexandru Nicolae, Ioan Petcu, Nicolae Ungureanu, Ion Zare, Gino Iorgulescu, Dumitru Moraru, Mircea Rădulescu, Liviu Buluș, Nicolae Andreescu, Grigore Sichitiu.
 
Din delegația României va face parte și președintele Federației Române de Fotbal de la acea vreme, domnul Mircea Pascu.
 
”Această invitație a fost o surpriză frumoasă pentru mine și, cred, pentru toți cei din acea generație. Este pentru prima dată când însoțesc echipa națională la un meci în deplasare. Cred că mulți dintre foștii fotbaliști din această generație poate că au fost idolii actualilor jucători. Sper ca ei să nu-și dezamăgească idolii și suporterii, care așteaptă un rezultat bun”, a spus Ion Geolgău, jucător cu 23 de selecții și 3 goluri pentru echipa națională.
 
”Cred că va fi o experiență plăcută și pentru noi, vom trăi cu emoții partida de la Budapesta alături de echipa națională. Cu toții ne dorim un rezultat pozitiv, care să ne aducă mai aproape de Campionatul European. Ne dorim să le purtăm noroc băieților și să ne bucurăm împreună de o nouă calificare după meciul cu Grecia, de săptămâna viitoare”, a punctat și Romulus Gabor, fost internațional cu 35 de jocuri și două reușite în tricoul României. 
 
Foto: Niculae Profir