În etapa a 19-a a Ligii Elitelor Under 17, pe ”Cetate”, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a dat piept cu echipa Centrului de Excelenţă Tricolor11 Timişoara, într-un meci cu final dramatic. ”Alb-negrii” au câştigat cu 3-2, la pauză tabela arătând 1-0 pentru Unirea, dar gazdele au condus și la trei goluri la un moment dat.

Confruntarea a beneficiat de oaspeți de seamă precum Marcel Pușcaș, manager de dezvoltare regională al FRF şi manager al proiectului Centrelor Regionale de Excelenţă, și Gabriel Manolache, selecționer al echipei României Under 16. Alături de aceştia a luat loc în tribună şi Alin Hancăș, referentul zonal al FRF, cei trei fiind prezenți la meci pentru a-i monitorizare pe juniori.

Şi-au luat revanşa pentru tur

”A fost ambiția mea să câștig împotriva Centrului de Excelență, ce adună jucători din toată țara. Sunt mândru de băieții mei, care au dovedit valoare, deși noi suntem o echipă mică, cu arie redusă de selecție”, a declarat după meci antrenorul Vasile Ursu, care și-a luat astfel revanșa după eșecul drastic din tur, 1-6.

Andrei David a bifat o dublă

Atacantul Andrei David, care evoluează și în echipa de Liga a IV-a a Unirii Alba Iulia a deschis scorul în minutul 24, după o eroare a portarului Barbu, blocând degajarea acestuia. Surpriza s-a conturat după pauză, în minutul 45, când Voinea a majorat scorul, marcând pentru 2-0. Același Andrei David a ieșit la rampă în minutul 60, când și-a trecut în cont dubla, cu o finalizare din apropiere.

La un pas de o egalare spectaculoasă

Tinerii jucători pregătiţi de Adrian Văsâi s-au trezit din dușul rece, la 0-3, și au punctat în două rânduri prin Țiereanu (70) și Șimăndan (78). Mai mult, pe final au ratat ocazia egalării.

AFC Unirea 1924 Alba Iulia: M. Lazăr – G. Stan, D. Hulea, Lupea, Duma, Palfi, Cordoș,Davidaș,  Voinea, Negrea, An. David. Au mai intrat Oprean, Zsigmond
Rezerve nefolosite: Petric, Văsuț, Bota, Marc, Almășan
Antrenor Vasile Ursu

Tricolor11 Timişoara: Barbu – Jurj, Țiereanu, Giosu, R. Popa, Casian, Ad. Lazăr, Chera, Onișa, Trip, Coroiu. Au mai intrat Talpoș, Șimăndan, Deta, Stoianovici
Rezervă nefolosită: Pădure
Antrenor Adrian Văsâi

DAN HENEGAR (ALBA)