În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF:

  • Având în vedere necesitatea respectării principiului de promovare/retrogradare pentru echipele participante la campionatele naționale Liga a 4-a și Liga a 3-a,
  • Având în vedere situația excepțională încă existentă care a determinat imposibilitatea organizării și desfășurării competițiilor la nivelul AJF/AMFB, inclusiv Liga a 4-a,
  • Luând în considerare principiul sustenabilității cluburilor participante în competițiile FRF

Aprobă modificarea sistemului competitional al Ligii a 3-a, sezonul 2020/2021, astfel cum a fost acesta stabilit prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 18.08.2020, în sensul modificării sistemului de retrogradare astfel:

  • Nicio echipă nu retrogradează direct.
  • Echipele clasate pe locurile 9 și 10 din cele 10 serii, precum și echipa de pe locul 8 cel mai slab clasată vor disputa jocuri de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii a 4-a.
  • Stabilirea echipei/echipelor cele mai slabe (de ex. Echipa de pe locul 8 sau echipa/echipele de pe locul 9 sau 10, după caz) se va efectua pe baza unui clasament calculat doar prin raportare la rezultatele cu echipele din seria Ligii a 3-a mai bine clasate decât echipa în cauză.
  • În situația în care numărul echipelor din Liga a 4-a care se vor regăsi în situația de a disputa baraj de menținere/promovare în Liga a 3-a va fi mai mic de 21, atunci numărul de echipe din Liga a 3-a care participă la baraj se va reduce în mod corespunzător.

Aprobă Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru menţinerea/promovarea în liga 3, campionatul ediţiei 2021 / 2022 (Anexă).

Aprobă solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor ca pentru toate jocurile de baraj, în toate competițiile (masculin, feminin, fotbal în sală), baremul oficialilor de joc să fie cel de nivelul superior, nivel pentru care se desfșoară jocul de baraj. De exemplu pentru jocurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a, baremul oficialilor de joc va fi cel pentru Liga a 3-a.