În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu, Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga, Vicepreşedinte FRF, hotărăște cu unanimitate de voturi:

– Având în vedere scopul Federației Române de Fotbal cu privire la dezvoltarea constantă a practicării jocului de fotbal, precum și obiectivul FRF privind dezvoltarea și promovarea practicării jocului de fotbal pe teriotoriul României și luând în considerare solicitările unor cluburi cu privire la continuarea activității grupelor de copii și juniori ale cluburilor aflate în procedura falimentului exclusiv în competițiile exclusiv de juniori organizate de FRF, aprobă ca structurile sportive nou-înființate cu scopul de a continua activitatea activității la nivel de copii și juniori a cluburilor aflate în procedura falimentului să poată participa în competițiile de juniori organizate de Federația Română de Fotbal în locul echipelor cluburilor falimentare.

– Aprobă componența nominală a seriilor Ligii Elitelor U19 și U17 și a seriilor Campionatului Național de Juniori U19 și U17. 

– Aprobă Regulamentul Ligii Elitelor U19.

– Aprobă Regulamentul Ligii Elitelor U17.

– Aprobă Regulamentul Campionatului Național de Juniori U19.

– Aprobă Regulamentul Campionatului Național de Juniori U17.

– Aprobă Calendarul competițional pentru competițiile de juniori ediția 2016-2017.

– Dispune modificarea și completarea punctului 12 al art. 30 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice astfel cum a fost modificat prin Decizia Comitetului de Urgență al FRF nr. 16 din 03.08.2016, urmând a avea următorul text:

12. Echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:
– echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)
– În situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.
Orice altă prevedere contrară se abrogă.