În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, hotărăște:

  • Aprobă dezafilierea provizorie a cluburilor menționate în Referatul întocmit la data de 04 august 2023 de către Departamentul Licențe/Afilieri al FRF (Anexa 1).
  • Având în vedere Notificările transmise FRF de către cluburile AS FC Carmen București și AFC Măgura 2012 Bacău, aprobă Referatul (Anexa 2) Departamentului Fotbal Feminin cu privire la componența nominală a fiecărei competiții sau fiecărei serii din cadrul fiecărei competiții, după caz, formatul și programul competițional, sezon 2023/2024 al Ligii 1 Feminin, Ligii 2 Feminin, Ligii 3 Feminin, Campionatul Național U17 Feminin, Liga Elitelor U15 Feminin, Campionatul Național U15 Feminin, Campionatul Național U11, Campionatul Național U13. Aprobă, de asemenea formatul și programul competițional ale Cupei României la fotbal feminin (Anexa 3).
  • Aprobă modificarea Regulamentului competiției Liga Elitelor U14 pentru sezonul competițional 2023 – 2024 (Anexele 4 și 5) astfel:

    ‚‚Vor participa cluburile sportive afiliate la FRF, care îndeplinesc condițiile de înscriere conform art. 38 din ROAF și care au obținut un punctaj ce le clasează în primele 60 de cluburi urmare a procedurii de Clasificare a Academiilor de Fotbal din România, pentru sezonul 2023-2024.
    NOTĂ: În situația în care un club sau mai multe, deși se clasează în primele 60 de cluburi, urmare a procedurii de Clasificare a Academiilor nu se înscrie sau renunță la dreptul de a participa în competiția Liga Elitelor U14, locul sau locurile disponibile vor fi ocupate de clubul / cluburile aflate pe locurile imediat următoare din clasamentul de Clasificare a Academiilor ’’.