Majoritatea numelor noi care au apărut pe suprafeţele de joc în partidele disputate de la reluarea campionatului în urmă cu o săptămână provin de peste hotare, Departamentul Competiţii al FRF preluând în evidenţă un număr de 13 străini. Cei mai mulţi provin din Brazilia, şase la număr, dintre care cinci (foto principal) au fost înregimentaţi de aceeaşi echipă, Concordia Chiajna, ocupanta ultimului loc din clasamentul Ligii 1.

A revenit golgeterul României de acum şase ani

Patru dintre noile achiziţii ale ilfovenilor au ajuns în premieră în futsalul românesc, Vitinho, Andrezinho, Pacato şi Lucas Segamarchi. În schimb, Lucas Tadeu (foto) a mai evoluat la Chiajna, fiind golgeterul României în sezonul 2009-2010.

Cel de-al şaselea brazilian care a sosit în România în această pauză competiţională este Wellington, care va împlini 23 de ani pe 20 martie şi care a fost legitimat de CS United Galaţi.

Şase spanioli la Târgu Secuiesc

Colonia iberică de la gruparea din Covasna s-a mărit în această iarnă cu alte patru nume. Antrenorul David Madrid îi va putea folosi începând cu etapa a 16-a pe noii veniţi Javi Saldise, Imanol (foto, în centru), Andoni şi Eto, care vor fi colegi cu alţi doi spanioli, veniţi de la începutul sezonului, Borja şi Igor Etxarri.

Un alt spaniol a ajuns la Spicom, David Moreno, transferat de la gruparea Bruguières, ocupanta locului opt din prima ligă franceză.

Lista jucătorilor de peste hotare care au ajuns în această iarnă în Liga 1 este completată de sârbii Dušan Milojević şi Stefan Krstic. Milojević va evolua în a doua parte a campionatului la Informatica Timişoara, în timp ce Krstic a ajuns la Dunărea Călăraşi.

Alte transferuri importante sunt cele ale căpitanului echipei CSMS Iaşi, Narcis Cataramă, care a semnat cu Autobergamo Deva şi al internaţionalului român Ion Al Ioani, care a plecat de la Informatica la Dunărea Călăraşi.

Doar trei partide în etapa a 16-a

Pe 30 ianuarie şi pe 1 februarie se vor disputa o parte dintre meciurile contând pentru runda a XVI-a a Ligii 1. Sâmbătă, de la ora 18:00, KSE Târgu Secuiesc primeşte vizita celor de la CFF Clujana, iar Concordia Chiajna va fi gazda celor de la CS United Galaţi. Luni, de la aceeaşi oră, Spicom se va duela pe teren propriu cu FK Odorheiu Secuiesc.

Partidele City'Us Târgu Mureş – Informatica Timişoara şi Muncitorul Reşiţa – CSMS Iaşi se vor disputa la o dată ulterioară.

Iată şi lista străinilor transferaţi în pauza de iarnă:

Lucas Tadeu Gualtieri Gonçalves (27.10.1984) – transferat de Concordia de la FIB Bauru Futsal (Brazilia)
► Andre Guilherme Torres "Andrezinho" (01.10.1980) – transferat de Concordia de la AE Sobradinho (Brazilia)
► Eric de Oliveira Felipe "Pacato" (01.10.1992) – transferat de Concordia de la GR Pague Menos Futsal (Brazilia)
► Victor Acassio Costa De Assunção Almeida "Vitinho" (30.04.1995) – transferat de Concordia de la Tianguá EC (Brazilia)
Lucas Segamarchi (01.11.1993) – transferat de Concordia de la Al Shamal (Qatar)
Wellington Henrique Silva de Oliveira (20.03.1993) – transferat de United Galaţi de la Concrevalle Dois Vizinhos (Brazilia)
Javier Saldise Martinicorena (18.09.1992) – transferat de KSE Tg. Secuiesc de la FS Zamora (Spania)
Andoni Carlos Sena Huelda (29.08.1994) – transferat de KSE Tg. Secuiesc de la CD Xota (Spania)
► Adalberto Lutumba Nzeza "Eto" (08.03.1994) – transferat de KSE Tg. Secuiesc de la Torres de la Almeda (Spania)
Imanol Chávez Darias (16.09.1993) – transferat de KSE Tg. Secuiesc de la Fonononos Gomeron (Spania)
David Moreno Gonzalez (11.02.1992) – transferat de Spicom de la Bruguières (Franţa)
► Stefan Kristic (12.11.1993) – transferat de Dunărea de la Kylmakosken Veikot (Finlanda)
► Dušan Milojević (06.03.1986) – transferat de Informatica de la KMF Kalča Memoris Niš (Serbia)

Foto: Facebook Concordia Chiajna / KSE Târgu Secuiesc