Față în față se vor afla două dintre cele mai importante echipe din futsalul românesc, Autobergamo Deva, deținătoarea Cupei și a Supercupei României, și campioana CITY'US Târgu Mureș. Partida va începe la ora 17:30 și va fi transmisă în direct, la Digi Sport 2.

Căutăm să ne luăm revanșa încă de la începutul campionatului”, a declarat Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al campioanei CITY'US Târgu Mureș, echipa sa pierzând în fața celor de la Autobergamo finala Cupei, Supercupa și în tur, la Târgu Mureș, când Deva s-a impus cu 5-2! 

Gherman știe ce îi așteaptă pe elevii săi la Deva, dar spune că are încredere în aceștia: Sala va fi plină, cu siguranță. Atmosfera la Deva e una extraordinară. Știm asta. E un avantaj mare pentru echipa gazdă, dar suntem pregătiți. Am încredere maximă în băieți. Dacă vor pune în practică ceea ce am pus la punct în ultima vreme, sunt convins că vom câștiga”.

Cosmin Gherman e realist atunci când vorbește de poziția de lider. Teoretic, ne putem clasa înaintea play-off-ului chiar pe locul 1. Până la urmă, important e play-off-ul. Anul trecut am încheiat sezonul pe locul patru și apoi am luat titlul”, spune Gherman.

Campionii de la Târgu Mureș au un lot mai numeros și, la prima vedere, mai valoros decât Autobergamo Deva. Acest amănunt e cunoscut și de gazdele derby-ului. Va fi foarte greu! Întâlnim campioana, o echipă cu lot, cu buget, cu jucători de calitate. Dar, ajutați și de publicul nostru, sper să învingem pentru că un asemenea meci se câștigă și cu sufletul”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la Autobergamo Deva.

Ignat spune că Molina îl poate înlocui în continuare cu succes pe Petrișor Tonița, portarul de la Deva care s-a accidentat grav la începutul acestui an,  dublă ruptură de menisc și ligamente. Tonița a fost supus vineri unei intervenții chirurgicale chiar la Târgu Mureș, orașul adversarului din derby. 

Deva – Târgu Mureș e deja un clasic! Va fi un meci de luptă, interesant și important. Nu, însă, decisiv”, spune și Dorin Popa, președintele de la Deva. Avantajele noastre le reprezintă publicul, combativitatea și dăruirea jucătorilor. Nu avem lot numeros și valoric așa cum are echipa din Târgu Mureș, dar avem calitățile amintite mai devreme”, a încheiat Popa.

Înaintea derby-ului, Autobergamo Deva e în fruntea clasamentului, alături de Informatica Timișoara, fiecare cu câte 48 de puncte, bănățenii au însă un joc mai puțin disputat, în timp ce campioana AS CITY'US Târgu Mureş e pe locul 3, cu 44 de puncte. 

ADI DOBRE