Joi, 9 februarie, de la ora 15:00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București, FRF și ASE vor semna un parteneriat al cărui obiectiv va fi creșterea performanței organizaționale și a competitivității cluburilor sportive prin îmbunătățirea calității profesionale.

Parteneriatul ce urmează să fie semnat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, și de rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, prevede:

– Organizarea de cursuri de formare continuă adresate managerilor de club, ofițerilor de presă, ofițerilor de securitate, team-managerilor, dar și altor categorii profesionale;

– Inaugurarea în 2018 a unui program de masterat în management sportiv, destinat managerilor de cluburi, de federații sportive, responsabililor guvernamentali și nu numai, care se dorește să capete caracter continental regional;

– Dezvoltarea unui program de internship și voluntariat dedicat studenților Academiei de Studii Economice prin care aceștia au oportunitatea de a fi alături de activitatea fotbalistică și de a învăța practic management fotbalistic.

Prin acest parteneriat, dar și prin alte programe, se dorește să se facă un pas important în creșterea performanței organizaționale și sportive, cu rezultate vizibile în relația cluburilor cu spectatorii, sponsorii și autoritățile.