Federația Română de Fotbal a găzduit în București, pe 22 și 23 septembrie, la hotelul Marriott, UEFA Academy Summit, un eveniment organizat în premieră și dedicat absolvenților cursurilor UEFA Academy.

Peste 300 de invitați au fost prezenți la activitățile din cele două zile, printre ei și foști fotbaliști precum Sami Khedira, Stylian Petrov și Răzvan Raț. Aceștia au participat la conferințe despre viitorul fotbalului, bună guvernanță și schimbările din industria fotbalistică, dar și la evenimente de networking, în care au avut oportunitatea de a cunoaște alți absolvenți ai cursurilor UEFA sau de a consolida legăturile cu foști colegi.

Cele două zile au fost dedicate prezentărilor și workshopurilor ținute de experți despre viitorul sportului și tehnologiile care l-au modelat în ultimii ani, dar și activităților distractive, inclusiv meciuri de fotbal.

Tema generală a evenimentului a fost „Împreună!” („Together!”), fiind o oportunitate unică de a aduce la un loc o parte dintre cei peste 3.000 de absolvenți ai programelor educaționale UEFA Academy, din diverse domenii conexe fotbalului.

“UEFA Academy Summit a fost o ocazie minunată pentru absolvenți de a învăța mai multe despre noile trenduri din fotbal, dar și de a interacționa cu foști cursanți din toate colțurile lumii. Managementul fotbalului s-a schimbat foarte mult, în ultimii 10 ani, și continuă să o facă. Programele educaționale UEFA au un rol remarcabil, conectând oamenii, înlăturând bariere, construind legături prin sport și în interiorul fotbalului. Educația, atât în societate, cât și în sport, nu poate fi niciodată supraevaluată. Realizarea performanței necesită  profesioniști bine pregătiți și specialiști în fiecare domeniu. Educația nu este doar un privilegiu; este cel mai puternic instrument pe care îl avem pentru a modela un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Este pentru prima oară când un astfel eveniment dedicat comunității UEFA Alumni a avut loc, fiind vorba de o inițiativă UEFA Academy și UEFA Academy Alumni Board, organizată cu sprijinul Federației Române de Fotbal. Cu ocazia evenimentului, a fost anunțată și noua componență a UEFA Academy Alumni Board, decisă în urma voturilor absolvenților UEFA Academy. Diana Pirciu, manager Proiecte Educaționale în cadrul FRF, a fost votată pentru a doua oară consecutiv ca membru în conducerea UEFA Academy Alumni.