Decizia privind gazda Mondialului din 2026 va fi luată în cadrul următorului Congres FIFA, în iunie 2018, la Moscova. În cazul în care asociațiile candidate nu vor întruni condițiile necesare organizării turneului, iar gazda nu va putea fi desemnată în 2018, ulterior vor fi invitate și federațiile din Europa și Asia să-și depună candidaturile.

Alte decizii adoptate în cadrul Congresului din Bahrain:

– Alegerea membrilor Comisiei de Audit și Conformitate, Comisia de Guvernanță și comisiile jurisdicționale pentru un mandat de patru ani.

– Aprobarea bugetului din 2018, cu investiții de 2,899 miliarde de dolari, din care 91% alocați activităților fotbalistice, în special organizării CM 2018.

– Ca urmare a moțiunii depuse de Asociația de Fotbal Palestiniană pentru recunoașterea tuturor drepturilor conform Statutului FIFA și a propunerii Consiliului FIFA, Congresul a decis, cu 73% dintre voturi: „Ținând cont că subiectul este de competența Consiliului FIFA, nu a Congresului, că raportul comisiei de monitorizare se află încă în lucru și că este necesar mai mult timp pentru analizarea situației și luarea unei decizii, Consiliul propune Congresului să nu valideze propunerea Asociației de Fotbal Palestiniene și să ofere Consiliului termen până în martie 2018 pentru a lua o decizie”. Consiliul și-a luat angajamentul de a lua o hotărâre în cadrul următoarei întâlniri, pe 27 octombrie 2017.