Una dintre echipele de fotbal câștigătoare în sezonul trecut al Olimpiadei Gimnaziilor, competiție organizată de FRF în cadrul programului Împreună Suntem Fotbal, va juca pe o nouă suprafață.

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Pitești beneficiază de astăzi de un nou teren de fotbal de dimensiuni reduse cu iarbă sintetică amenajat de Federația Română de Fotbal cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești.

Investiția de aproximativ 15.000 de euro reprezintă premiul pe care echipa școlii l-a câștigat în competiția de fotbal a Olimpiadei Gimnaziilor, competiție organizată de Federația Română de Fotbal. Toate cele șase instituții de învățământ ale căror echipe s-au impus în competițiile școlilor primare, gimnaziale și liceale vor avea la dispoziție, până la finalul anului, un nou teren sintetic. Celelalte cinci sunt: Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca, Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, Școala Gimnazială Dan Barbilian din Galați, Liceul cu Program Sportiv Banatul Timișoara și Școala Gimnazială ”Dimitrie Onciul” din județul Suceava.

La fel ca și celelalte instituții de învățământ învingătoare, și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Pitești a trimis doi reprezentanți, pe profesorul Cristian Neacșu și pe elevul desemnat cel mai bun jucător Mihnea Bucur, la Campionatul European din Franța.

La evenimentul de la Pitești, alături de reprezentanții autorităților locale, a fost prezent și președintele FRF, Răzvan Burleanu: ”Semnalul nostru atât către Guvern, cât și către autoritățile locale este unul puternic: să investim cât mai mult în infrastructura sportivă. Anul viitor vom beneficia de un fond de 3 milioane de euro care va fi direcționat spre amenajarea unor terenuri de fotbal de dimensiuni mari. La finalul lui 2017 îmi doresc să avem 30 de noi astfel de terenuri”.