Federația implementează, începând din această toamnă, unsprezece proiecte naționale în sistem integrat, ce includ competiții și acțiuni de scouting.  
 
Evenimentul a avut loc astăzi la Teatrul Național București unde au fost prezenți foști jucători de referință ai fotbalului românesc, precum Ionel Augustin, Helmut Duckadam și Florin Bratu alături întreg staff-ul tehnic al echipei naționale, format din Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan, Daniel Isăilă, Ionuț Badea și Dumitru Moraru. 
 
Festivitatea l-a avut ca invitat special pe domnul Jesper Møller, Preşedintele Federaţiei Daneze de Fotbal. Cu această ocazie, Federația Română de Fotbal a oficializat încheierea unui parteneriat pe durata a 5 ani cu federația scandinavă. 
 
“Împreună suntem fotbal” este conceptul-platformă pentru un program strategic de activităţi reunite în cel mai amplu proiect dedicat dezvoltării fotbalului de bază din România, cu scopul reconfigurării fotbalului ca fenomen social în rândul românilor. Acestea acoperă mediul urban și rural, în parteneriat cu autorități centrale, locale și mediul de business. Obiectivele pe termen lung acoperă zone diverse de interes, de la creşterea numărului de practicanţi şi descoperirea de noi talente, până la poziționarea fotbalului ca instrument de incluziune și mobilitate socială, îmbunătățirea nivelului general al activității fizice și dezvoltarea individuală prin valorile sportului.
 
“Astfel, ne putem întoarce la esența fotbalului: bucuria și emoțiile jocului! Putem salva prezentul, construind viitorul fotbalului românesc și al unei societăți mai implicate, mai sănătoase, mai conștiente de beneficiile sportului și ale mediului competițional”, declară Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.
 
Informații despre programul ”Împreună suntem fotbal!” vor fi furnizate pe website-ul dedicat, impreunasuntemfotbal.frf.ro, dar și pe pagina de Facebook a programului, lansate astăzi.
 
Foto: Mediafax