Foto: Sport Pictures

Returul de peste două săptămâni pleacă de la scorul de 3-0 pentru FCSB, învingătoare joi seara pe terenul lui Dinamo. În cealaltă partidă din turul semifinalelor, Sepsi a învins-o miercuri pe Poli Iași cu 5-1.

Derby-ul din semifinalele Cupei României, reeditarea duelului din 2016 în aceeași fază a competiției, a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor COVID-19, dar și în memoria antrenorului Ionuț Popa, care s-a stins din viață chiar în dimineața partidei.

Atmosfera creată de fani a lipsit, nu însă și încrâncenarea de pe teren. După un început timid, FCSB a fost echipa care, în prima repriză, s-a aflat de cele mai multe ori în fața porții adverse.

În minutul 8, mingea degajată de Vlad și deviată cu capul de Adi Petre a ajuns la Darius Olaru, în situația de unu la unu cu Piscitelli, într-o poziție laterală. Șutul la colțul lung a ocolit însă cadrul porții. Dinamo a replicat prin șutul cu latul al lui Vali Lazăr (25), reținut ușor de Vlad.

Au urmat două ocazii uriașe la poarta roș-albilor. Protagonistul a fost de fiecare dată Adi Petre, și în ambele faze l-a avut în față doar pe goalkeeperul advers. Mai întâi a tras alături (27), iar apoi, după doar un minut, a fost blocat de Piscitelli.

Golul a venit în minutul 32, atunci când Adi Popa a primit mingea în careu de la Olaru, l-a driblat excelent pe Kilyen și a tras necruțător pe colțul scurt.

La reluare, Dinamo a mutat ofensiv prin introducerea lui Moldoveanu și Montini. Iar șansele de poartă s-au înmulțit. Voleul lui Ricardo Grigore (47) din interiorul careului s-a dus peste, Skovajsa (57) i-a testat vigilența lui Vlad cu un șut pe colțul scurt, iar același Vlad a parat execuția lui Moldoveanu (63) dintr-o poziție bună.

FCSB s-a mulțumit să folosească arma contraatacului și se putea desprinde prin tânărul Dumitru, blocat de același Piscitelli, fază în care, imediat după, balonul trimis cu capul de Adi Petre a fost respins de un fundaș de pe linia porții. Lovitura decisivă a venit în minutul 74! Olaru, lăsat liber în poziție centrală, la 15 metri, a finalizat calm cu un șut care a scuturat plasa laterală. Pe final, profitând de o gafă în apărarea dinamovistă, Dumitru l-a învins încă o dată pe Piscitelli pentru un rezultat care va fi greu de întors în retur.

Joi, 25 iunie

Dinamo – FCSB 0-3
Au marcat: Ad. Popa 32, Olaru 74, Cr. Dumitru 82

Dinamo: Piscitelli – Kilyen (Bani, 70), M. Popescu, R. Grigore (cpt.), Skovajsa – Mrzljak (I. Filip, 74), Răuță (Montini, 46) – Sorescu, Fabbrini, V. Lazăr (Mihaiu, 79) – D. Popa (R. Moldoveanu, 46). Antrenor: Adrian Mihalcea
Rezerve: Straton – Puljic, Sin, I. Șerban

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, A. Miron, I. Cristea, Pantea – Vînă, Ov. Popescu (cpt.), D. Olaru (Perianu, 76) – Moruțan, Ad. Petre (A. Niță, 69), Ad. Popa (Cr. Dumitru, 59). Antrenor: Bogdan Vintilă
Rezerve: R. Udrea – Pandele, Tand

Miercuri, 24 iunie

Sepsi OSK – Poli Iași 5-1
Au marcat: Achahbar 25, 74, L. Fülöp 52, Carnat 79, Karanovic 86 / A. Cristea 5-pen.

Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna (cpt.), Celea, Fl. Ștefan – Velev (I. Fülöp, 46), Vașvari – L. Fülöp (C. Popescu, 67), Achahbar, M. Ștefănescu – Safranko (Karanovic, 67). Antrenor: Leo Grozavu.

Poli Iași: D. Rusu – Rodny Lopes, Fomba, Klimavicius, Onea – Horșia (Grădinaru, 46), Mihalache (cpt.), De Iriondo (S. Șerban, 65), Popadiuc (Platini, 46) – Chacana (Omoh, 57), A. Cristea (Luckassen, 59). Antrenor: Mircea Rednic.

Rezultatele urmează să fie omologate.

Vezi rezumatul meciului Sepsi – Politehnica Iași 5-1