Încă din anul 2012, plata arbitrilor din lotul de Liga I a fost făcută exclusiv de către CCA, din sumele primite în acest scop de la LPF. Niciodată Federaţia Română de Fotbal nu a modificat acest mod de lucru şi niciodată FRF nu şi-a asumat plata baremurilor de arbitraj pentru Liga I.

Este adevărat că, la începutul sezonului 2016-2017 al Ligii I, s-a produs un blocaj al plăţilor baremurilor arbitrilor ca urmare a adoptării de către cluburile din Liga I a unei decizii de Adunare Generală a LPF, prin care LPF urma să vireze cluburilor drepturile de televizare în integralitatea acestora, iar cluburile urmau să plătească direct către FRF-CCA sumele datorate cu titlu de barem de arbitraj.

Această decizie a condus la imposibilitatea FRF-CCA de a emite facturi către LPF în conformitate cu modul de lucru stabilit, aşa cum am arătam şi mai sus, încă din anul 2012 şi implicit nu s-au putut achita baremurile aferente jocurilor din Liga I.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 26.08.2016, nu a fost adoptată nicio modificare a modului de lucru şi prin urmare modalitatea de plată a baremurilor arbitrilor urmează să fie efectuată conform celor stabilite încă din 2012 (LPF va vira către FRF-CCA sumele datorate cu titlu de barem de arbitraj, urmând că CCA să efectueze plata în conturile arbitrilor).

Situaţia plăţii baremurilor urmează astfel a fi soluţionată în cel mai scurt timp posibil.

Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Fotbal