Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 27 aprilie 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal în prezența majorității membrilor săi, domnii Kyros Vassaras și Ștefan Stana absentând motivat, adoptă următoarele decizii:

– Ia act de organizarea Finalei Cupei României la data de 10 mai 2016 pe Arena Națională din București în conformitate cu prevederile art. 30 alin. 17 din ROAF.

– Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 4 din 12 aprilie 2016.

– Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 5 din 19 aprilie 2016.

– Aprobă cu majoritate de voturi datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 1, după cum urmează:
• Jocurile de baraj dintre echipele clasate pe locul 2 din fiecare serie de Liga a 2-a, în data de 01.06.2016 (jocul tur), în data de 04.06.2016 (jocul retur).
• Jocurile de baraj dintre echipa câștigătoare a jocului de baraj mai sus menționat, cu echipa de pe locul 6 din Play-out-ul Ligii 1, în data de 08.06.2016 (jocul tur), în data de 12.06.2016 (jocul retur).

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca procedura de organizare a jocurilor de baraj dintre cluburile clasate pe locul 2 din fiecare serie de Liga a 2-a să se facă prin tragere la sorți, iar procedura de organizare a jocurilor de baraj între echipa câștigătoare a jocului de baraj dintre câștigătoarea jocurilor de baraj anterior menționate și echipa de pe locul 6 din Play-outul Ligii 1 să se realizeze prin tragere la sorți dacă ambele echipe au nocturnă, iar dacă echipa din Liga a 2-a nu deține nocturnă, echipa de Liga I va juca primul meci acasă.

– Cu unanimitate de voturi mandatează Comitetul de Urgență al FRF pentru a lua o decizie cu privire la datele de desfășurare a jocurilor de baraj pentru menținerea în Liga a 2-a, joc de baraj organizat între echipele clasate pe locul 9 din fiecare serie de Liga a 2-a.

– Aprobă cu majoritate de voturi criteriile de admitere la cursul de antrenori de portari, licența UEFA A Portari.
– Amână decizia cu privire la solicitarea Școlii Federale de Antrenori cu privire la plata tuturor taxelor aferente cursurilor de perfecționare de către antrenorii care au lipsit o anumită perioadă de la aceste cursuri.

– Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea Școlii Federale de antrenori cu privire la începerea unui al doilea curs pentru obținerea licenței UEFA B cu un număr de 45 de participanți.

– Domnul Apolzan în calitate de director al Școlii Federale de Antrenori urmează a fi invitat la proxima ședință a Comitetului Executiv al FRF pentru a fi dezbătute chestiuni privind activitatea antrenorilor.

– Își exprimă acordul cu privire la solicitarea AJF Suceava de a vinde autoturismul primit ca donație de la FRF urmând ca suma obținută să fie utilizată pentru achiziționarea unui microbuz ce va fi utilizat în proiectul “Caravana Fotbalului Sucevean”.

– Aprobă, de asemenea, ca în situația în care și alte asociații județene vor solicita o aprobare scrisă a FRF cu privire la vânzarea autoturismelor donate de către FRF, în principiu această solicitare să fie aprobată cu mențiunea că sumele obținute din vânzarea respectivă să fie utilizate exclusiv în scopul dezvoltării fotbalului.