– Amână pentru o ședință ulterioară a Comitetului Executiv  stabilirea datei de desfășurare a Adunării Generale a FRF și convocarea acesteia.
– Dispune prelungirea termenului până la care cluburile care nu dețin Certificat de Identitate Sportivă să își îndeplinească această obligație. Termenul limită acordat este 30 aprilie 2016.
– Aprobă utilizarea sumelor ce rezultă din activitatea organismelor jurisdicționale (taxe, penalități) exclusiv în scopul dezvoltării fotbalului la nivel de copii și juniori și grassroots.
– Ia act de informarea domnului Anghel Iordănescu cu privire la desfășurarea cantonamentului Echipei Naționale de seniori din Turcia și urmează ca administrația FRF să sesizeze Comisia de Disciplină și Etică cu privire la refuzul clubului Steaua de a permite jucătorilor selecționați să se prezinte la convocarea pentru turneul de pregătire din Antalya.
– Aprobă cu majoritate de voturi planul de măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc la nivelul fiecărui eșalon și creșterea numerică și valorică a ariei de selecție pentru echipele reprezentative prin reglementarea numărului obligatoriu de juniori și jucători U21 în cadrul fiecărei echipe, astfel:
Începând cu sezonul 2016-2017, cluburile au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului:
Liga  1 –1 jucator U21, eligibil pentru naționala U21
Liga a 2-a –3 jucatori U21,
Liga a 3-a –3 jucatori U19,
Liga a 4-a – echipele care vor să participe la barajul pentru ediția 2017-2018 este necesar să îndeplinească condițiile prevăzute pentru Liga a 3-a, 
Toți jucătorii la care se face referire în prezentele norme sunt jucători formați la nivel național.
– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea Regulamentelor competițiilor Liga Elitelor U17 și U19.
– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea Regulamentelor competițiilor Campionatul Național de Juniori A1, B1, C, D și E. Regulamentele sunt disponibile în secțiunea Statut și regulamente/Regulamente juniori.
– Amână dezbaterea Regulamentului play-off, play-out al Ligii a 2-a pentru proxima ședință a Comitetului Executiv.