– Ia act de informarea efectuată de Domnul Avocat Daniel Marin Cernat – Președintele Comisiei de Disciplină și Etică cu privire la Raportul Comisiei de Disciplină și Etică. Se decide ca până la următoarea ședință a Comitetului Executiv să se creeze un grup de lucru asupra textelor regulamentare a căror clarificare este urgentă, iar al doilea grup de lucru extins, cu termen până în luna iunie 2016, în vederea clarificării tuturor celorlalte aspecte controversate din regulamente.
 
– Ia act de informarea efectuată de Domnul Avocat Gabriel Manu – Președintele Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor cu privire la Raportul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor.
 
– Ia act de informarea efectuată de Domnul Avocat Claudiu Dinu – Președintele Comisiei de Recurs cu privire la Raportul Comisiei de Recurs.
 
– Dezbate referatul Biroului Competiții cu privire la locul din stadion unde să fie situat observatorul de joc la jocurile din cadrul Ligii a 2-a. Se decide în unanimitate ca regulamentul aplicabil să rămână nemodificat.
 
– Aprobă cu unanimitate propunerea FRF de desemnare a companiei Deloitte ca auditor financiar independent pentru audierea situațiilor financiare ale FRF.
 
– Aprobă cu unanimitate propunerea LPF cu privire la modificarea / completarea dispozițiilor art. 40 din Regulamentului Disciplinar, cu amendamentul că sfera de aplicabilitate a dispozițiilor art. 40 se extinde și asupra Campionatului Național Liga a 2-a. Art. 40 va avea următorul conținut:
 
”…
Alin. 3. Avertismentele primite în sezonul regular al Campionatului Național ”Liga I” și ”Liga a 2-a” nu vor fi preluate în jocurile din play-off / play-out.
Alin. 4. La jocurile de baraj din faza a III-a a Campionatului Național ”Liga I” și ”Liga a 2-a” nu se va ține cont de avertismentele primite de jucători în fazele anterioare, pentru niciuna dintre echipele între care se dispută meciurile”.
 
– Ia act de informarea efectuată de domnul Kyros Vassaras – Președinte CCA cu privire la Raportul de activitate al Comisiei Centrale de Arbitrii 2015.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi propunerea Departamentului de licențiere cu privire la modificarea Regulamentului de procedură privind monitorizarea financiară.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi propunerea FRF de formulare a unui răspuns la notificarea înregistrată la FRF cu nr. 3909 din 13.11.2015. 
 
– Ia act de informarea efectuată de domnul Emilian Hulubei – Președinte AFAN cu privire la solicitările AFAN de modificare a Regulamentelor FRF.
 
– Aprobă cu unanimitate propunerea FRF de prelungire a termenului acordat cluburilor afiliate provizoriu pentru completarea dosarelor de afiliere până la data de 28.02.2016. Prelungește termenul și pentru Centrele Regionale de Excelență  Timișoara și, respectiv, Târgu Mureș. 
 
– Aprobă cu unanimitate Regulamentele Contract pentru Naționala de Seniori și U21 fotbal în sală, precum și pentru naționala de Fotbal de Plajă. 
 
– Ia act de informarea efectuată de FRF cu privire la situația juniorilor U21 – U23 la nivelul campionatelor naționale în România și pachetul de măsuri care vor conduce la creșterea numărului de jucători la această grupă de vârstă cu titlu de propunere, care urmează a fi comunicată spre analiză:  
 
Liga a 3-a – obligativitate 3 jucatori U19, 
Liga a 2-a – obligativitate 3 jucatori U21, 
Liga a 1-a – obligativitate 1 jucator in teren U21, 
Liga a 4-a – echipele care vor să participe la baraj să îndeplinească aceleași condiții, 
Cluburile din Liga1, Liga2 și cele Liga elitelor U19 să aibă posibilitatea formării unei echipe satelit în Liga a 3-a direct,
Introducerea dublei legitimări. 
 
– Stabilește următoarea ședință a Comitetului Executiv pentru 22 ianuarie 2016, ora 12.00.