Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA a comunicat joi, 17 septembrie, sancţiunile primite de Federaţia Română de Fotbal, ca urmare a evenimentelor notate în raportul de observare ale celor două meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucureşti.

În ceea ce priveşte meciul cu Ungaria, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori – lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Meciul cu Grecia a însemnat sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. În cazul de faţă, este vorba de partida cu Finlanda, programată pe data de 8 octombrie 2015, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

Reguli obligatorii pentru meciul cu Finlanda

Disputarea cu porţile închise a meciului cu naţionala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de către ambele federaţii, după cum urmează:

► accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis

► este permis accesul unui număr de 75 de persoane pentru fiecare delegaţie ambelor naţionale. În acest cuantum sunt incluşi cei 23 de jucători aflaţi pe foaia de joc şi membrii staff-urilor tehnice

► este permis accesul jurnaliştilor acreditaţi, cu condiţia ca lista cu numele acestora să fie transmisă la UEFA, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea meciului. În acest sens, Federaţia Română de Fotbal îi invită pe reprezentanţii unităţilor de presă şi din mass media să respecte cu stricteţe regulile procesului de acreditare care a început deja pentru meciul cu Finlanda, aşa cum a fost anunţat pe site: ACREDITĂRI PENTRU MECIUL CU FINLANDA

După data de 30 septembrie 2015, nu vor mai fi acceptate alte solicitări de acreditare

► este permis accesul forţelor de ordine şi de pază care au misiunea de a asigura securitatea la acest meci

► este permis accesul personalului administrativ care asigură funcţionalitatea elementelor de infrastructură (gen nocturnă, întreţinere gazon, etc.)