Evenimentul organizat de Şcoala Federală de Antrenori a fost onorat de prezenţa unui număr mare de antrenori cunoscuţi din fotbalul românesc. Printre aceştia s-au aflat Ilie Balaci, Ion Marin, Dumitru Dumitriu, Ion Moldovan, Tănase Dima, Laurenţiu Reghecampf, Marian Bondrea, Basarab Panduru sau Cornel Ţălnar. Au fost prezenţi şi doi dintre secunzii naţionalei României, Ionuţ Badea şi Daniel Isăilă, precum şi Costel Enache, antrenorul naţionalei Under 18 şi Aurel Ţicleanu, managerul departamentului de scouting al FRF.

Dan Apolzan (dreapta), directorul Școlii Federale de Antrenori, a vorbit în deschiderea evenimentului, prilej cu care a fost prezentat şi noul membru al forului federal, Gabriel Manu (stânga). A urmat o lecţie susţinută de lectorul Florentina Toniţa (foto, jos, în dreapta), cu tema “Programarea neurolingvistică”.

27 de foşti jucători participă la cursul pentru licenţă B+A

După o scurtă pauză, s-a trecut la a doua parte a programului, dedicată participanţilor la noul curs de licență UEFA B+A, care cuprinde 27 de candidaţi. Acest curs este organizat cu aprobarea prealabilă a UEFA şi este destinat foștilor jucătorilor profesionişti cu activitate îndelungată. O condiție obligatorie este aceea ca fotbaliștii să aibă adunați cel puțin șapte ani compleţi ca jucători profesionişti în divizia superioară a unei asociaţii membre a FIFA sau UEFA. Posibilitatea organizării unui astfel de curs este prevăzută în Convenția UEFA, Ediția 2015, conform art. 5, lit. e) coroborat cu art. 22 și art 23.

Cei prezenţi, printre care s-au aflat nume precum Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Ionuţ Mazilu, Ionuţ Luţu, Florin Şoavă sau Dănuţ Coman, au susţinut un test de evaluare a cunoştinţelor, pentru a se stabili nivelul actual de pregătire al cursanţilor.

  
  

Salvează imaginile pentru a le vizualiza la dimensiunea reală.