În această săptămână nu se dispută doar returul semifinalelor Cupei României, ci și o competiție inedită dedicată suporterilor.

Până pe 10 iulie, trimite-ne pe evenimente.frf.ro/CupaVineLaTine o poveste legată de Cupa României, cea mai frumoasă amintire, cum ai trăit din tribune sau de acasă un episod emoționant sau cât de mult ți-ai fi dorit să fi pe stadion la marile meciuri din această competiție.

Recompensa: trofeul vine la tine acasă, adus de un ambasador din rândul gloriilor pe care le admiri. De asemenea, vei primi în dar și mingea finalei din acest an.

→ Înscrie-te în CONCURS aici!

Actualul trofeu al Cupei României este acordat câștigătoarei începând din anul 2002. Atunci, fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac l-a donat Federației Române de Fotbal.

Cupa are la bază o minge de fotbal, este realizat din argint masiv, măsoară 60 de centimetri în înălțime și cântărește 12 kilograme. Pe soclu sunt imprimate toate câștigătoarele Cupei din 2002 și până în prezent.

Practic, acesta este trofeul pe care l-au ridicat deasupra capului și alături de care au sărbătorit toți câștigătorii Cupei din ultimele 18 sezoane, deoarece acesta este transmisibil. Prin regulament, cupa rămâne în posesia câștigătoarei până în apropierea datei de disputare a următoarei finale.

În tot acest timp, trofeul a ajuns, pe rând, în vitrina a 9 cluburi: Rapid, Dinamo, CFR Cluj, FCSB, Petrolul, Astra, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Viitorul Constanța.