Federația Română de Fotbal a primit cu uimire și bucurie informațiile furnizate de Liga Profesionistă de Fotbal prin comunicatul din 30 ianuarie 2017, referitoare la un nou format al Cupei Ligii.

Cu uimire, pentru că datele despre acest proiect nou nu au fost făcute cunoscute până acum de reprezentanții Ligii nici în Comitetul Executiv FRF, nici în spațiul public. Și cu bucurie, pentru că Federația Română de Fotbal susține orice proiect care are ca obiectiv dezvoltarea fotbalului românesc prin utilizarea jucătorilor tineri și promovarea acestora, precum și prin dezvoltarea centrelor de copii și juniori ale cluburilor.

Salutăm, astfel, inițiativa Ligii care schimbă total datele problemei în acest subiect și suntem încântați să descoperim că, finalmente, reprezentanții LPF au înțeles beneficiile promovării jucătorilor tineri, după ce au contestat vehement utilizarea jucătorilor eligibili Under 21 la nivelul primului eșalon.

Declarațiile președintelui Răzvan Burleanu cu privire la Cupa Ligii nu au avut nici pe departe o valoare decizională, ci s-au dorit a fi o lansare la dezbatere pentru conturarea celui mai bun cadru competițional pentru jucători, cluburi și spectatori. Federația Română de Fotbal reprezintă interesele cluburilor de Liga I, responsabilitate dovedită și prin demararea, cu costuri proprii, a proiectului Hypercube care documentează și va propune cele mai bune soluții pentru sistemul nostru competițional, în urma unei analize făcute de specialiști olandezi cu expertiză în domeniu.

Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal