Campioana României, Olimpia Cluj, a câștigat partidele cu Parnu (4-0), Ekonomist (6-1) și Pomurje (2-0) și a câștigat grupa, calificându-se în șaisprezecimile competiției. Cea mai bună marcatoare din această grupă a fost românca Alexandra Lunca, 19 ani, autoare a patru goluri.
 
– Alexandra, ce înseamnă pentru tine această calificare?
– Având în vedere volumul de muncă depus și timpul investit în perioadele de pregătire, rezultatul obținut nu este doar o bucurie personală, ci o bucurie pentru întreaga echipă, deoarece este rodul muncii colective, de care pot să afirm că sunt foarte mândră.
 
– Descrie-mi, te rog, golul favorit din această grupă.
– Nu pot să spun că am un gol favorit, deoarece bucuria din privirile colegelor mele, când mă felicită după ce înscriu, mă face să simt fiecare gol ca fiind unul perfect indiferent de modul in care a fost marcat.
 
– A existat vreun moment dificil pentru tine, pentru echipă, în aceste trei meciuri? Sau ați avut tot timpul calificarea la îndemână?
– Fiecare meci reprezintă o nouă provocare, în sensul că fiecare meci necesită dăruire, coordonare, seriozitate și dragoste pentru joc, pentru culorile clubului. Știind însă modul cum am pregătit sezonul, cum ne-am pregătit și ne-am antrenat, am fost foarte încrezătoare în calificare. Cu toate acestea au fost și emoții și momente mai dificile din cauza accidentării mele, însă, cu sprijinul echipei, nu am simțit aceste aspecte ca fiind foarte apăsătoare.
 

Obiectiv: în premieră la EURO

– E vreo echipă pe care ți-ai dori să o întâlnești în următoarea rundă în urma tragerii la sorți de mâine?
– Da, îmi doresc Barcelona, să o învingem și la Cluj, dar și în deplasare!
 
– Care este obiectivul tău personal pentru noul sezon?
– Să muncesc cel puțin la fel de mult și să fac împreună cu întreaga echipă ca numele Olimpia să fie asociat, așa cum toată lumea știe, cu titulatura de "Campioană a României"!
 
– Se apropie debutul preliminariilor cu echipa națională, ce așteptări ai de la noua campanie de calificare?
– Îmi doresc foarte mult ca împreună cu fetele din echipa reprezentativă să ne calificăm în premieră la un turneu final al Campionatului European!
 
”Calificare în faza șaisprezecimilor Ligii Campionilor reprezintă pentru fotbalul feminin din România o performanță deosebită, dar și un motiv de a privi spre viitor cu optimism. Spun acest lucru deoarece Olimpia a avut în aceaastă competiție un lot format exclusiv din jucătoare din România, șase dintre ele fiind componente ale loturilor Under 19 și Under 17” (Alin Cioban, președinte Olimpia Cluj)
 
”Alexandra Lunca, cea mai bună marcatoare în grupa noastră, reprezintă atât istoria, cât și viitorul clubului Olimpia. Ea a fost printre primele jucătoare legitimate la Olimpia, iar în prezent, indiferent de echipa pe care o întâlnim, numele ei este cunoscut la perfecție de adversare” (Alin Cioban, președinte Olimpia Cluj)

Foto: olimpiacluj.ro