Dacă doresc, corespondenții și fotoreporterii următoarelor agenții de presă în România vor solicita acreditări direct la FIFA: France Presse, Associated Press, Bloomberg, DPA, EFE, EPA, Getty Images, Jiji Press, Kyodo News, Press Association, Reuters, TASS, Rossiya Segodnya, SID si Xinhua.

Reprezentanții presei scrise și fotoreporterii vor trimite solicitări de acreditare, de principiu, la adresa paul.zaharia@frf.ro până pe 18 decembrie 2017, specificând faptul că vor efectua cu certitudine deplasarea în Rusia.

În cazul că numărul solicitărilor va fi superior celui al cotelor alocate de FIFA, vom decide alocarea locurilor până în ziua de 20 decembrie 2017. Imediat, după informarea unităților media, vom introduce electronic, în portalul special al FIFA, lista ziariștilor și fotoreporterului acreditați.

Pe 21 decembrie 2017, unitățile media selectate vor primi din partea noastră un e-mail, conținând numărul de identificare, necesar pentru a solicita, apoi, acreditări direct la FIFA. Procesul de acreditare la FIFA se va încheia pe 31 ianuarie 2018.

Pentru a putea efectua procesul de acreditare, fiecare jurnalist/fotoreporter trebuie să aibă și un așa-numit FIFA Media Channel, condiție obligatorie. Ziariștii/fotoreporterii care nu au un asemenea Channel, dar doresc să se acrediteze, trebuie să-și creeze de urgență profilul, accesând următorul portal al FIFA: http://media.fifa.com/registration.

Numărul de identificare pe care-l vor primi din partea noastră nu este același cu cel al FIFA Media Channel.

Prin FIFA Media Channel Ticketing System se vor putea solicita, tot până pe 31 ianuarie 2018, bilete pentru fiecare meci în parte. Doar persoanele care au solicitat acreditare vor putea cere și bilete.

Începând cu sfârșitul lui februarie 2018, după ce autoritățile ruse vor efectua verificări ale solicitărilor de acreditare, FIFA va trimite scrisori de aprobare/respingere a respectivelor cereri.

Posturile de radio și de televiziune nedeținătoare de drepturi vor putea trimite solicitări de acreditare, în perioada 1-28 februarie 2018, exclusiv prin FIFA Media Channel. FIFA specifică foarte clar faptul că, din cauza spațiului limitat și a obligațiilor contractuale, va fi aprobat un număr insignifiant de solicitări din țări necalificate (iar acestea vor viza accesul pe stadioane doar în zilele când nu vor avea loc meciuri), prioritate absolută având posturile de radio/TV, nedeținătoare de drepturi, din Rusia.