Acțiunea din Spania va fi a șasea de acest gen organizată pe parcursul ultimelor 15 luni de Departamentul de Scouting al FRF. Va fi pentru a doua oară când antrenorii federali vor ajunge în Spania: în octombrie 2014, la Madrid, au fost testați juniorii români născuți în anul 2000. Au mai fost organizate și alte acțiuni de selecție pentru tinerii din Ungaria, Germania și Benelux, Italia și Franța.
 
Toți cei care doresc să participe la acțiunea de selecție pentru echipele naționale de juniori trebuie să se înscrie trimițând un e-mail lui Cătălin Parfene, Departamentul de Scouting al FRF, la adresa scoutingextern@frf.ro. Mail-ul trebuie să conțină următoarele informații: numele și prenumele jucătorului, data și locul nașterii, clubul la care evoluează, postul (posturile) pe care joacă și un număr de telefon (personal sau al părinților).
 
Jucătorii au obligația de a se prezenta la trialul de la Sevilla cu echipamentul sportiv propriu, cu un act de identitate și cu acordul scris al clubului legat de participarea lor la acțiunea de selecție a FRF. Totodată, jucătorii trebuie să prezinte și o adeverință medicală care să ateste că sunt apți pentru activitate sportivă.
 
Mai multe informații despre locația exactă a trialului și despre programul complet al acestuia vor fi publicate în curând pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, www.frf.ro.