Acțiunea din Franța este a cincea de acest gen organizată pe parcursul ultimului an de Departamentul de Scouting al FRF, după cele pentru juniorii români din Spania (15-16 octombrie 2014), Ungaria (17-19 noiembrie 2014), Germania și Benelux (24-26 aprilie 2015) și Italia (18-20 septembrie 2015).
 
Toți cei care vor să participe la acțiunea de selecție pentru echipele naționale de juniori trebuie să se înscrie trimițând un e-mail lui Cătălin Parfene, de la Departamentul de Scouting al FRF, la adresa catalin.parfene@frf.ro. Mail-ul trebuie să conțină, pentru fiecare junior care dorește să se înscrie, următoarele informații: numele și prenumele, data și locul nașterii, clubul la care evoluează, postul (posturile) pe care joacă și un număr de telefon (personal sau al părinților). 
 
Jucătorii au obligația de a se prezenta la trialul din Franța cu echipamentul sportiv propriu, cu un act de identitate și cu acordul scris al clubului legat de participarea lor la acțiunea de selecție a FRF. Totodată, jucătorii trebuie să prezinte și o adeverință medicală care să ateste că sunt apți pentru activitate sportivă.
 
Mai multe informații vor fi transmise ulterior, tot prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.