UEFA a anunțat lista arbitrilor selectați pentru a conduce partide la Campionatul European de fotbal feminin ce se va desfășura în această vară în Olanda.

Pe listă se regăsesc și trei reprezentante ale arbitrajului românesc: ”centralul” Teodora Albon împreună cu asistenții Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă.

Teodora Albon se află la a doua participare la Campionatul European, după cea din Suedia 2013. ”Acolo am arbitrat doar în faza grupelor, apoi am plecat acasă. Va fi o revanșă personală pentru mine dacă voi arbitra în fazele superioare”, spune arbitrul în vârstă de 39 de ani. ”Este o mare bucurie pentru mine, mai ales că voi fi prezentă alături de colegele mele, și sper să ne descurcăm bine. Ar fi fost incredibil să merg la Euro împreună cu echipa României, fetele au fost aproape de o performanță unică, dar sunt sigură că experiența de la baraj le va întări și vor munci și mai mult să ajungă la turneul final”.

La Campionatul European de fotbal feminin, 16 iulie – 6 august, vor participa în premieră 16 reprezentative. Toți arbitrii delegați de UEFA la turneul final vor participa, în perioada 15-17 mai, la un worskshop ce va avea loc în Țara Lalelelor.