Acest curs este organizat cu aprobarea prealabilă a UEFA şi este destinat foștilor jucătorilor profesionişti cu activitate îndelungată. Posibilitatea organizării unui astfel de curs este prevăzută în Convenția UEFA, Ediția 2015, conform art. 5, lit. e) coroborat cu art. 22 și art. 23.

În urma ședinței de Comitet Executiv din data de 24 noiembrie 2015 s-a aprobat lista celor 27 candidați admiși la cursul de licență UEFA B+A. Aceste dosare au fost analizate și admise de către Școala Federală de Antrenori împreună cu Comisia Tehnică și aprobate ulterior de către Comisia Tehnică UEFA, conform art. 22 din Convenția UEFA privind Antrenorii.

Lista celor 27 de candidaţi admişi este disponibilă în format electronic: CURSANŢI LICENŢA B+A

Criteriile principale de admitere au fost:
• să dețină carnet de antrenor (Carnetul de instructor obținut în urma absolvirii cursului de licență UEFA C sau eliberat de către orice instituție NU reprezintă același lucru cu cel de antrenor)
• să aibă peste 200 de jocuri în competițiile oficiale din România și din străinătate (Echipe naționale de juniori/tineret/seniori; UEFA Champions League/UEFA Europa League; campionate/cupe/ supercupe în România și în străinătate etc.)
• să NU fie jucător activ

Accesul presei va fi permis miercuri, 3 februarie, în pauza de la ora 12:30.