La conferința-seminar vor participa reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Tineretului și Sportului, COSR, precum și reprezentanți ai societății civile.
 
Conferința ”Fotbal curat” va avea ca punct central fenomenul trucării rezultatelor competițiilor sportive în scopul unor venituri ilicite din pariuri. În cadrul evenimentului, sprijinit de UEFA, vor susține prezentări doi experți din afara țării, Andreas Holzer, şeful Biroului de Crima Organizată din Austria şi omul care a condus ancheta denumită “Operațiunea RINAS”, cea mai mare investigație în zona meciurilor aranjate pentru pariuri din Austria, și Karl Dhont, membru în Comisia de Etică și Disciplină a UEFA și expert în problematica meciurilor aranjate pentru obținerea de profituri ilicite din pariuri sportive. 
 
Seminarul va începe la ora 10:00, iar acesta va fi urmat, începând cu ora 13:30, de o conferință de presă. La întâlnirea cu jurnaliștii vor participa cei doi invitați, Andreas Holzer și Karl Dhont, și Costin Negraru, ofițerul de integritate din cadrul FRF.