Marți, 22 ianuarie, la Casa Fotbalului, a avut loc prima întâlnire din 2019 a arbitrilor din prima divizie și conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

După consfătuirea de la sediul FRF, lotul de arbitri se mută la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, acolo unde vor sta până pe 25 ianuarie.

Miercuri, 23 ianuarie, de la ora 9:30, arbitrii și asistenții din Liga 1 vor susține testele fizice. Accesul presei va fi permis pe întreaga durată a evenimentului.

În plus, în această perioadă aceștia vor fi instruiți în legătură cu ultimele reglementări apărute în materie de arbitraj. Între 24 și 25 de ianuarie, observatorii de arbitri din Liga 1 vor fi testați și instruiți.

Teste și pentru cei din ligile inferioare

Arbitrii din Liga 2 vor avea perioada de testare între 12 și 14 februarie, la Cheile Grădiștei, iar observatorii aceluiași eșalon între 11 și 12 februarie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.

Pentru Liga 3, arbitrii vor fi împărțiți în trei zone pentru susținerea testelor din această iarnă, după cum urmează: zona Transilvania – între 18 și 20 februarie, zona Moldova – între 20 și 22 februarie, iar zona de sud între 22 și 24 februarie. Toate testările vor avea loc la Cheile Grădiștei.

Observatorii vor avea perioada de pregătire între 14 și 15 februarie, tot la Cheile Grădiștei.
Arbitrii selecționați pentru programul “Cavalerii viitorului 2” vor fi anunțați de responsabilul programului și vor da testele împreună cu arbitrii din Liga 3.

De asemenea, CCA va organiza și “Cursul de instruire” al arbitrilor și observatorilor de fotbal în sală la București la “Casa Fotbalului” în zilele de 1 și 2 februarie.