Prima ediție a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal în format 11 la 11 a fost un adevărat succes, adunând la start 20 de echipe, din toate zonele ţării. Împărţite în şase serii, formaţiile s-au duelat în prima fază a competiţiei pentru calificarea la turneul final. Acestă rundă a fost găzduită de oraşul Timişoara, între 18 şi 20 iunie 2015 şi le-a strâns la start doar pe echipele care au ocupat primul loc în faza seriilor.

Competiţia, organizată în premieră de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice, Federația Română de Fotbal și Universitatea Politehnica Timişoara, a fost câştigată de Universitatea "Constantin Brâncuşi" Târgu Jiu (foto sus)

Sâmbătă seara, gorjenii i-au învins pe studenţii de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (foto din meci) cu scorul de 4-0 (2-0), prin golurile marcate de Dănăricu (15 – pen., 79), Săulescu (39) și Petrache (74). În finala mică, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad a învins echipa Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, cu scorul de 6-1.

Universitatea "Constantin Brâncuşi" va merge la Jocurile Universitare Europene

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, i-a premiat pe câştigători, în cadrul unei festivităţi la care au mai participat, din partea forului federal, secretarul general Gheorghe Chivorchian şi Ciprian Paraschiv, managerul pentru dezvoltare fotbalistică. Universitatea "Constantin Brâncuşi" Târgu Jiu va reprezenta România la Jocurile Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA), turneu care va avea loc între 21 şi 28 iulie, la Osijek (Croaţia).

La festivitatea de premiere, a fost alături de jucători şi profesor universitar doctor inginer Luminița-Georgeta Popescu, rector al universităţii gorjene (foto jos).

 

Iată şi lotul cu care echipa campioană a abordat turneul final de la Timişoara:

Dragoș Alexandru Nicolae, Eduardo Rafael Novabilschi – portari
Cosmin Valentin Bîrlan, Sever Ionuț Bivolariu, Alberto Francisc Novabilschi, Alexandru Gabriel Bugă, Bogdan Nicolae Dănăricu, Dumitru Cătălin Clenciu, Ionuț Eugen Frunză, Gabriel Marin Oiță, Adrian Valentin Ularu,  Alexandru Avrămescu, Ionuț Alexandru Mainerici, Alexandru Mădălin Petrache, Dragoș Grigore Săulescu, Iuliu Mondescu, Ion Schinteie, Andrei David, Răducu Cornelius Lupujucători de câmp
Antrenor: asistent universitar doctor Iacob Daniel Chivu (foto)

Înfiinţarea Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, care face parte din programul Toată România Joacă Fotbal, contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creşterea consistentă a numărului de practicanţi ai fotbalului”.

Foto: Daniel Bălteanu