Sub soarele arzător, cei mici și-au demonstrat talentul în câteva meciuri demonstrative. Printre echipele ce au luat parte la UEFA Grassroots Day s-au regăsit și unele formate din copii cu dizabilități sau care aveau în componență tineri diagnosticați cu Sindromul Down. 
 
Cu toții au arătat cât de mult îndrăgesc acest sport și au demonstrat că nimic nu îi poate opri din a practica fotbalul. Fapt remarcat și de către președintele FRF, Răzvan Burleanu, de către directorul pentru dezvoltare fotbalistică, Ciprian Paraschiv, și de către fostul internațional Miodrag Belodedici, prezenți și ei la eveniment pentru a susține fotbalul de bază.
 
Toți copiii au primit materiale sportive și diplome, cum s-a întâmplat în întreaga țară, unde, la fel ca în București, au fost organizate numeroase activități de către asociațiile județene cu ocazia UEFA Grassroots Day.
 
Ziua specială a copiilor din București nu s-a încheiat înainte de o vizită-surpriză pe Arena Națională, stadion care vineri va găzdui finala Cupei României Timișoreana.